Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυρηνάρχη της Χ.Α. έδειξε ως δράστη ο Αιγύπτιος ψαράς

Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη της δολοφονικής επίθεσης σε Αιγύπτιους ψαράδες από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012. Στο βήμα του μάρτυρα κάθεται ο
Αμπουχαμέντ Σαάντ, ο οποίος περιγράφει όσα συνέβησαν στο σπίτι του, στο Ικόνιο Περάματος, όπου έμενε με τα αδέλφια και τον φίλο τους Αμπουζίντ Εμπάρακ, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες.
Ο μάρτυρας περιέγραψε έναν από τους δράστες που προσπάθησε να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού και στη συνέχεια τον αναγνώρισε ανάμεσα στους κατηγορουμένους που βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα: πρόκειται για τον Αναστάσιο Πανταζή, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σύμφωνα με τη δικογραφία.
Σε ερώτηση της προέδρου αν είναι απολύτως βέβαιος, ο μάρτυρας απάντησε πως είναι «ενενήντα τοις εκατό». Η πρόεδρος του επεσήμανε πως αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει κανέναν και εκείνος απάντησε ότι στην αρχή φοβήθηκε και ότι πλέον, αν και ακόμη φοβάται, θεωρεί πως «αν κάνει κάποιος κάτι, πρέπει να πληρώνει για την πράξη του».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος και του είχε προτείνει «να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά».
Ο αδελφός του είχε απαντήσει σε αυτόν που του τηλεφώνησε «κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει…». Όπως ανέφερε ο Αμπουχαμέντ Σαάντ, μετά από αυτό κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.
Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί πως «ήταν μια οργανωμένη επίθεση» και πως οι δράστες είχαν στόχο να τους σκοτώσουν και γι' αυτό προσπαθούσαν να τους εξαναγκάσουν να βγουν από το σπίτι.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης υπήρξε και ο εξής διάλογος:
Πολιτική αγωγή: Είχατε ακούσει κάποια δήλωση από τη Χρυσή Αυγή που να έχει αναφερθεί σε Αιγύπτιους ψαράδες; Κάποια δήλωση του Γιάννη Λαγού;
Μάρτυρας: Ο αδελφός μου αλλά και κάποιοι πελάτες μού είχαν πει ότι ο Λαγός έλεγε «γιατί οι Αιγύπτιοι να έχουν μαγαζί και να πουλάνε ψάρια και να μην το έχει Έλληνας... Να δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».
Πολιτική Αγωγή: Γιατί είπε «να δίνετε λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή;»-
Μάρτυρας: Ίσως αυτοί να κυβερνήσουν αργότερα…

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια