Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δέκα Τούρκοι συνελήφθησαν στη Ρόδο – Ζητούν πολιτικό άσυλο

Δέκα Τούρκοι που εισήλθαν παράνομα στη χώρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου στα Στεγνά Ρόδου. Οι υπήκοοι Τουρκίας ζήτησαν πολιτικό
άσυλο λόγω διώξεων από την κυβέρνηση Ερντογάν και δηλώνουν οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο άνδρες, δύο γυναίκες και 6 παιδιά, που αφίχθησαν παρανόμως στο νησί με σκάφος και εντοπίστηκαν περί ώραν 06.00 από κατοίκους της περιοχής, που ενημέρωσαν την αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου «δημοκρατική».
Αρχικώς υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες πλην όμως μετά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και όπως υποστηρίζουν, είναι ο τελικός σταθμός τους.
Οι ενήλικες δήλωσαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα, ενώ περαιτέρω έκαναν γνωστό ότι στις προθέσεις τους είναι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου έχουν σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ θα κινηθεί η διαδικασία αποχής από την δίωξή τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Υπατη Αρμοστία Προσφύγων, ενώ άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των αιτημάτων τους για άσυλο.

aixmi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια