Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση ΕΑΚΜ με τον κύριο Αρχηγό

Την Παρασκευή, στις 09 Σεπτεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Ένωσής Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας με τον Β’ Αντιπρόεδρο αυτής, κ. Ιωάννη Πολίτη, παρουσία και του Α΄ Αντιπροέδρου
της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α., κ. Αριστείδη Μπαρμπούτη, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, για τη λειτουργία της 81η Δ.Ε.Θ., παρουσία και του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.
 Ο κ. Αρχηγός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη σημασία αυτής, τονίζοντας, ότι ο πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος, ήταν και εξακολουθεί να είναι, αποκλειστικά, η καλύτερη και η ουσιαστικότερη αστυνόμευση.
Η Ένωσή μας, πρότεινε, αναφορικά με τη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την αύξηση των οργανικών θέσεων, καθώς, με το νέο προσχέδιο του Π.Δ., δημιουργούνται περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας. Επίσης, εστιάσαμε στο ότι θα εξυπηρετούσε σαφώς καλύτερα, τις ανάγκες του επιδιωκόμενου σκοπού, μια διεύρυνση των διατάξεων ως προς τις έδρες που θα στεγάζονταν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες με το αν οριζόταν ως έδρα της κάθε Υπηρεσίας ο ομώνυμος δήμος και όχι μία ορισμένη δημοτική κοινότητα, όπως προβλέπεται για κάποιες περιοχές, διότι στην τελευταία αυτή περίπτωση, αφαιρείται η δυνατότητα επιλογής κτηρίου, για τη νέα Υπηρεσία, όταν στον ίδιο δήμο υπάρχουν διαθέσιμα κτήρια πέραν του ενός. Ο κ. Αρχηγός, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις, καθώς και όσες κινούνται στη σωστή βάση, για την αποτελεσματική ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης.
Την Πέμπτη, στις 08 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο  « GRAND PALACE HOTEL », στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με διευρυμένη σύνθεση, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς των Πρωτοβάθμιών Ενώσεων. Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο μας και ιδιαίτερα όσον αφορά τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., αναφορικά με τις αποδοχές των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, που έκριναν αντισυνταγματικό το ν. 4307/2014. Εξετάζεται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ενεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τι σχετική απόφαση, ενώ ήδη έχουν επιδοθεί οι αποφάσεις, με δικαστικό επιμελητή, στους αρμόδιους υπουργούς. Ως προς το φημολογούμενο νέο μισθολόγιο, αυτό που αληθεύει, την περίοδο αυτή, είναι ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί στις ομοσπονδίες προς διαβούλευση και υποβολή προτάσεων. Η μόνη τοποθέτηση επί του θέματος, σε μία τέτοια περίπτωση, θα είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., η αποκατάσταση και η εναρμόνιση των αποδοχών στα επίπεδα του έτους 2012, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.
Η Ένωσή μας θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στα μέλη της, ενημερώνοντας, αλλά και διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα.  

 

   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ              ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια