Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις σημερινές κινητοποιήσεις


«Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 300 κενές οργανικές θέσεις. Στα 11 φυλασσόμενα hot spot απασχολούνται 150 αστυνομικοί καθημερινά. Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού διογκώνεται», επισημαίνει μέσω του Alpha 96,5 ο Θόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ανήμερα της διαμαρτυρίας στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Ακολούθως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διμοιρίες στη Χίο, μία στη Μυτιλήνη και επίσης συνάδελφοί μου πάνε στον Έβρο, πάνε στη Λέρο γιατί και ‘κει το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι διογκωμένο», γνωστοποιεί ο κ. Τσαϊρίδης.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά περιπολικά εντός της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης «με το ζόρι συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό. Λειτουργούνε 24 ώρες το 24ωρο γιατί δεν υπάρχουνε άλλα να αντικατασταθούν. Συνεχώς βρίσκονται στα συνεργεία. Οι συνάδελφοι της ομάδας ΔΙΑΣ, από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάρει ποτέ θερινή στολή. Δε μιλάμε για τεράστια κονδύλια. Για ποιο κράτος μιλάμε; Οχήματα έχουμε να πάρουμε τουλάχιστον επτά με οχτώ χρόνια, έχουμε να εκπαιδευτούμε από το Δεκέμβρη του 2014, παρά του ότι στη νομοθεσία προβλέπεται ότι πρέπει να εκπαιδεύονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο», περιγράφει ανάγλυφα ο κ. Τσαϊρίδης.

Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα 13 κυκλοφορούντα περιπολικά τα οποία με την επικείμενη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων θα δυσχεράνουν την προστασία των πολιτών. «Αναμένουμε την περιφέρεια να ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ μήπως και πάρουμε περιπολικά. Έχε βγει ένα δημοσίευμα ότι έχουν εξοικονομηθεί 12 εκατομμύρια ευρώ. Και η Αθήνα έχει τεράστιο πρόβλημα και εμείς έχουμε, πού θα πρωτοπάνε αυτά τα 12;» διερωτάται ο κ. Τσαϊρίδης.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως με τη συγχώνευση δεν θα λυθούν τα προβλήματα καθώς «το τμήμα της Νεάπολης και το Συκεών βρίσκονται και τα δύο σε τραγική κατάσταση. Θα κλείσουμε το ένα και θα διατηρήσουμε το λιγότερο προβληματικό. Δεν γίνεται έτσι αναδιάρθρωση», ενώ προσθέτει πως το πιλοτικό πρόγραμμα του αστυνομικού της γειτονιάς δεν φέρνει αποτελέσματα, αντιθέτως «λόγω των κενών καλούνται συνάδελφοι που είναι αστυνομικοί της γειτονιάς να κάνουν υπηρεσίες, σκοπιές. Δεν υπάρχει προσωπικό».

πηγή: Alpha965.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια