Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία αστυνομικού: Άθλιες οι συνθήκες εργασίας στη Λέσβο

Διαβάστε το κείμενο-καταγγελία αστυνομικού, που απέστειλε στην Ένωση Λέσβου και το κοινοποίησε και στην ΠΟΑΣΥ, ενώ το κινοποίησε στο Αρχηγείο και τις προϊστάμενες υπηρεσίες: Σας αναφέρω ότι πρόσφατα ζητήθηκαν λόγοι από επαρχιακό τμήμα της Δ.Α Λέσβου διότι το περιπολικό της εποχούμενης περιπολίας δεν βρέθηκε να κινείται στον τομέα ευθύνης του, καθώς και ο συνάδελφος  που είχε διαταχτεί σε περιπολία βρισκόταν στο γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων.
    Ο ανωτέρω συνάδελφος ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου έκδοσης ταυτοτήτων ο οποίος εκλήθη να προβεί στην έκδοση ταυτότητος καθότι ήταν επείγον προς εξυπηρέτηση του πολίτη.
   Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
Οι περισσότερες υπηρεσίας της Δ.Α. Λέσβου και ειδικά τα επαρχιακά  τμήματα υπολειτουργούν διότι ένα μέρος του προσωπικού είναι μόνιμα αποσπασμένο σε άλλες υπηρεσίες ,κυρίως της έδρας Δ.Α ΛΕΣΒΟΥ, και το μεγαλύτερο  μέρος από τους παραμένοντες  διατίθεται στο βωμό του μεταναστευτικού ζητήματος.
  Πολλοί συνάδελφοι μας καθημερινά εκτελούν 10ωρες υπηρεσίες στο Κ.Υ.Τ.Α. Μόριας (συμπεριλαμβανομένου και τον χρόνο μετάβασής τους από τα Α.Τ.) και συγκεκριμένα εποχούμενες περιπολίες -πολλές φορές μόνοι τους- , καθώς και υπηρεσίες στην διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Λέσβου.
 Διευκρινίζουμε ότι μετά την λήξη του ωραρίου 16:00- 00:00 παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο οι ίδιοι  συνάδελφοι μετά από  8 ώρες να εκτελούν πρωινή υπηρεσία, δηλ. 08:00-16:00
Επίσης καλούμαστε να ενισχύσουμε το Α.Τ. Μυτιλήνης ως προς τις  μεταγωγές κρατουμένων προς Πειραιά και Καβάλα (χωρίς το προβλεπόμενο φύλλο πορείας από τα Α.Τ.) .
  Τέλος, ενισχύουμε τα κρατητήρια του Α.Τ. Μυτιλήνης χωρητικότητας 28 κρατουμένων όπου αυτή τη στιγμή εδώ και αρκετό διάστημα, κρατούνται 40 παράτυποι μετανάστες (χωρίς να προβλέπεται στο συγκεκριμένο χώρο.) από το Κ.Υ.Τ.Α.  για παραβατική συμπεριφορά , προκαλώντας  εντός του χώρου των κρατητηρίων εντάσεις και επεισόδια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια και η  σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων .
 Οι συνέπειες των προαναφερομένων  ,πέρα από την καταστρατήγηση του Οργανισμού και Κανονισμών της Ελλην. Αστυνομίας, είναι να έχουν απογυμνωθεί όλες οι υπηρεσίες από προσωπικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται ,φτάνοντας στο σημείο  να υπάρχει  ένας αστυνομικός κατά τις απογευματινές και τις βραδινές κυρίως ώρες ως ΑΞ/ΥΠ. και σε πολλές  περιπτώσεις ένα μόνο άτομο για εποχουμένη περιπόλια ,και ακόμα χειρότερα, χωρίς καν εποχούμενη περιπολία, ρισκάροντας την ασφάλεια των πολιτών καθώς και των συναδέλφων μας.
  Όσον αφορά τις ημερήσιες αναπαύσεις τον τελευταίο καιρό, αποτελούν << είδος προς εξαφάνιση>>.
   Παρόλο που οι υπηρεσίες θα πρέπει , βάσει διαταγών, να ανακοινώνονται όπως αυτό προβλέπεται υποχρεωτικά από τη διάταξη του άρθρου 1 του ΠΔ 394/2001 μία φορά την εβδομάδα οι συνάδελφοι ενημερώνονται αργά το απόγευμα για το τι δουλεύουν την επόμενη μέρα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ,δεν πάει άλλο.
  Κύριοι, παρακαλώ να λάβετε υπεύθυνη θέση στα αναγραφόμενα  ,για να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Ο
    Αναφέρων :                                                                                                           
Χρυσίδης Αντώνιος
Μέλος ΔΣ Ε. ΑΣ.Υ.Ν. ΛΕΣΒΟΥ
Αντιπρόσωπος  Π.Ο. ΑΣ.Υ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια