Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σε αξιωματικούς της περιφέρειας: Τι χρείαν έχομεν τόσων υπηρεσιών;

Έγκυρες πηγές του bloko.gr μας ενημερώνουν για ένα σημαντικό κατά την άποψη μας στιγμιότυπο, από την περιοδεία του αρχηγού της αστυνομίας στην
Ήπειρο.

Σε μια συζήτηση με αξιωματικούς, επικεφαλής τοπικών υπηρεσιών, ο κ. Τσουβάλας φέρεται να τους έφερε ως παράδειγμα το υπόδειγμα αστυνομικής διοίκησης στην Αττική, όταν του διαμαρτυρήθηκαν για επιμέρους ζητήματα της αναδιοργάνωσης και για ελλείμματα του προσωπικού. Είπε συγκεκριμένα. "Υπάρχουν δήμοι στην Αθήνα, με συμπαγές ή ανομοιογενές πληθυσμό των 80.000 και 90.000 κατοίκων που αστυνομεύονται με ένα τμήμα, η παρούσα δύναμη του οποίου είναι 18 και 20 αστυνομικοί. Εσείς, υπηρετείτε σε μια πόλη των 10.000 κατοίκων, με επικεφαλής διευθυντή, τμήμα τάξης, τμήμα ασφάλειας, τμήμα τροχαίας, με "πληθωριστική" στελέχωση και ευτυχώς μηδενική εγκληματικότητα. Δεν θα ήταν καλύτερα, να υπήρχε ένας διευθυντής και 4 βοηθοί, με παράλληλη κατάργηση των επιτελείων;", αφήνοντας άναυδους αλλά και κάθιδρους τους συνομιλητές του.

Πηγές του bloko.gr από το αρχηγείο που μίλησαν στο bloko.gr, υπενθύμισαν ότι ο κ. αρχηγός στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων ΒΗΜΑ έκανε λόγο για ήπιας μορφής αναδιάρθρωση, ενώ συσχέτισαν τη δήλωση με την εντολή του για υποβολή προτάσεων από τους επικεφαλής κάθε αστυνομικής διεύθυνσης ξεχωριστά, ενός νέου πλάνου οργανικών θέσεων, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και όχι στις εικονικές ανάγκες των υπηρεσιών, προσαρμοσμένου στις σύγχρονες απαιτήσεις και στα δεδομένα.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια