Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο μεγαλύτερος σύλλογος ελευθέρας πάλης «ανοίγει τις πόρτες του» στους Αστυνομικούς!

Ο συνάδελφος Ολυμπιονίκης Ηρακλής Δεσκουλίδης, μας ανοίγει την καρδιά του και μας απευθύνει μια εποικοδομητική πρόταση …. Ο συνάδελφος και λαμπρός πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης
Καργιωτάκης μας εξηγεί πόσο τον έχει βοηθήσει η ενασχόληση του με την πάλη στην αστυνομία....
Ο Ηρακλής Δεσκουλίδης με τον Γιάννη Καργιωτάκη

Συνέντευξη στον συνάδελφο Δημήτρη Καραγιαννόπουλο .

Μεγάλη η τιμή και για την Ελληνική Αστυνομία, που έχει στις τάξεις της  εδώ και 30 χρόνια τον ηθικά λαμπρό πρωταθλητή πάλης Ηρακλή Δεσκουλίδη, ο οποίος σήμερα διατελεί  προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων δυνάμεων και πραγματώνει παράλληλα μια εξαίρετη παρουσία ως πρόεδρος και στο αρχαιότερο και ιστορικότερο σωματείο ελεύθερης  πάλης στην Ελλάδα, τον «Άτλαντα» Καλλιθέας. Ο Ηρακλής Δεσκουλίδης σήμερα σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, μας ανοίγει την καρδιά του, μιλά για το υψηλό κύρος της πάλης ως αρχαιότερου Ολυμπιακού Αγωνίσματος μετά τα «δρομικά», αναλύει την σπουδαιότητα και την συμβατότητα της πάλης στην άρτια εκπαίδευση των αστυνομικών, προκειμένου να «ακινητοποιούν» και όχι να «τραυματίζουν» σε ενδεχόμενες συμπλοκές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για «υπέρβαση καθήκοντος», ενώ απευθύνει σε όλους τους συναδέλφους και μια ενδιαφέρουσα πρόταση, για να μυηθούν στα μυστικά, του σπουδαίου μας ολυμπιακού αθλήματος. Ας δούμε τι μας είπε…

Ερώτηση: Πως αποφασίσατε να ανοίξετε τις πόρτες του μεγαλύτερου συλλόγου ελεύθερης πάλης στην Ελληνική Αστυνομία;

Υπηρετώ στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας 30 χρόνια και ανήκω στην υπηρεσία φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Η υπηρεσία μου είναι μέσα στην σχολή Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα και σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής έχω εργασθεί πολλές χρονιές στην εκπαίδευση των αξιωματικών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι στο γυμναστήριο της ΕΥΠ μέσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συνεπώς γνωρίζω καλά τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι που θέλουν να γυμναστούν και δεν βρίσκουν χώρους, ώρες και προπονητές καταρτισμένους για να τους καθοδηγήσουν.

Από τον Ιούνιο είμαι πλέον πρόεδρος του μεγαλύτερου συλλόγου ελευθέρας  πάλης της Ελλάδας του ιστορικού ΑΤΛΑΝΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Έτσι λοιπόν ο ΑΤΛΑΣ στις  6 Οκτώβρη και ώρα 20:30  ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους συναδέλφους δημιουργώντας ένα πρόγραμμα αρχαρίων για τους Αστυνομικούς όλων των ηλικιών ανεξαρτήτως βάρους  αφού η πάλη απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό (υπάρχουν κατηγορίες βάρους από 57-130 κιλά).

Η πάλη γυμνάζει όλο το σώμα και πέρα από τις τεχνικές η προπόνηση περιλαμβάνει ασκήσεις δύναμης, αντοχής, ευλυγισίας και ευκαμψίας καθώς και στρατηγικής όταν ο αθλητής αντιμετωπίζει τον αντίπαλό του. Η πάλη είναι το αρχαιότερο Ελληνικό αγώνισμα μετά τα δρομικά, είναι η μητέρα των πολεμικών τεχνών γιατί όλες καταλήγουν σε σωματική επαφή αργά η γρήγορα. Τη σπουδαιότητα της πάλης αναγνωρίζουν όλοι πλέον που ασχολούνται με τα μαχητικά σπορ, γιατί στο ΜΜΑ, (μείγμα πολεμικών τεχνών) όποιος δεν ξέρει να παλεύει, δεν μπορεί να διακριθεί σε αυτό.

http://cdn.fightsports.gr/wp-content/uploads/2013/02/allaspor_deskoulidis_802346991.jpg?3b30e5
Ο Ηρακλής Δεσκουλίδης στην λαμπαδηδρομία 2004

Στην πάλη δεν υπάρχουν κτυπήματα και λαβές που προκαλούν πνιγμό η κάκωση στον αντίπαλο και αυτός είναι ο λόγος που από το πρώτο μάθημα οι αρχάριοι αθλητές μπορούν να παλέψουν μεταξύ τους σε αντίθεση με τις πολεμικές τέχνες που για να αγωνισθεί με αντίπαλο ο ασκούμενος πρέπει να προπονηθεί μήνες η και χρόνια.

Σε ότι αφορά τα αστυνομικά καθήκοντα θεωρώ ότι ο αστυνομικός πρέπει να εκπαιδεύεται για να ακινητοποιεί και όχι να χτυπά τον κακοποιό όταν θα έρθει αντιμέτωπος με αυτόν. 
Στις σχολές Αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια μαθαίνουμε κάποιες πολεμικές τέχνες, που στην πράξη είναι άχρηστες γιατί ο αστυνομικός όταν θα χτυπήσει τον κακοποιό στο 90% των περιπτώσεων θα θεωρηθεί ότι έκανε υπέρβαση άμυνας.

Ένα άλλο γεγονός που έχω να επισημάνω σχετικά με την πάλη είναι ότι αυτή έχει μία εγχώρια και μία διεθνή ομοσπονδία, είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 776 π.χ. στην Αρχαία Ολυμπία και από την ανασύσταση των Ολυμπιακών αγώνων του 1896 μέχρι σήμερα. Συνεπώς οι κορυφαίοι του αθλήματος αξιολογούνται στα πανελλήνια πρωταθλήματα από την εγχώρια ομοσπονδία και στους Ολυμπιακούς αγώνες και τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα από την διεθνή ομοσπονδία.

Σε κάποιες πολεμικές τέχνες υπάρχουν πολλές εγχώριες, όσο και διεθνείς ομοσπονδίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες η και εκατοντάδες πανελληνιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα και αυτός είναι και ο λόγος που οι τέχνες αυτές δεν γίνονται Ολυμπιακά αθλήματα.
Για τους λόγους αυτούς οι συνάδελφοι πρέπει να προσέχουν ποιους «δασκάλους» εμπιστεύονται και ποια είναι τα διαπιστευτήρια τους.

Στο πρόγραμμα αυτό για τους αστυνομικούς  στον ΑΤΛΑΝΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα είμαι υπεύθυνος μαζί με τον συνεργάτη μου πρωταθλητή Ελλάδας και επίσης καθηγητή φυσικής αγωγής Καργιωτάκη Γιάννη.

Ο  Γιάννης Καργιωτάκης εν δράσει

    Ερώτηση στον πρωταθλητή Γιάννη Καργιωτάκη: Πόσο σε έχει βοηθήσει η ενασχόληση σου με την πάλη στην αστυνομία;

 Η πάλη με έχει βοηθήσει σε πολλά επίπεδα στην ζωή μου.Όσον αφορά την αστυνομία η πάλη με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και σε αστυνομικά περιστατικά.Δηλαδή στο να έχω γρήγορα αντανακλαστικά,σωστή ρύθμιση και αντιμετώπιση άγχους,στην διαδικασία της σύλληψης-χειροπέδησης(λαβές ακινητοποίησης δράστη)καθαρό μυαλό , ψύχραιμες και σωστές αντιδράσεις,καλύτερα μέτρα αυτοπροστασίας.                                                                                 Συνιστώ λοιπόν την πάλη στους συναδέλφους και ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΌΛΟΥΣ για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για την καλή φυσική κατάσταση της υγείας και την μυϊκή ενδυνάμωση.

Ερώτηση:Πώς θα ονομάσετε το τμήμα αρχαρίων και σε ποιους απευθύνεται;


 Το τμήμα αρχαρίων ονομάζεται ‘’POLICE WRESTLING CLUB’’ και απευθύνεται κυρίως σε συναδέλφους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ  αλλά και σε όλους τους ένστολους  π.χ.ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ κτλ.
 Επίσης το POLICE WRESTLING CLUB δεν έχει όριο ηλικίας ούτε κιλών ούτε φύλου.

Το Γυμναστήριο του ΑΤΛΑΝΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
        
Ερώτηση:Δηλαδή μπορούν να ασχοληθούν και γυναίκες συνάδελφοι;

Βεβαίως μπορούν να έρθουν, με την μόνη προϋπόθεση να είναι τουλάχιστον δύο(για να κάνουν πρακτική εξάσκηση μεταξύ τους).
Η οικονομική συμμετοχή θα είναι συμβολική της τάξης των 20 ευρώ μηνιαίως για να καλυφθούν κάποια πάγια έξοδα του γυμναστηρίου.

Αγαπητέ συνάδελφε Δημήτρη, σε ευχαριστώ ολόψυχα που τα είπαμε και θα χαρώ να ανοίξουμε ευρύτερα, έναν γόνιμο διάλογο επικοινωνίας, συζητώντας τα προβλήματα της μεγάλης μας και τιμημένης αστυνομικής οικογένειας.

Ώρες προπόνησης 
Τρίτη, Πέμπτη 20.30 -22.00 Σάββατο 10-11:30
Τηλ Επ.Καθ.ΦΥΣ.ΑΓΩΓΉΣ-Αστυφύλακας  Καργιωτάκης Γιάννης 6942 814602(υπεύθυνος τμήματος)



http://pasapolice.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια