Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια οργανωμένη δολοφονία

Χθες ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ διευκρίνισε ότι ο Ρουπακιάς «δεν φαινόταν τραυματισμένος ή να έχει φάει ξύλο» | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Αναστάσιου Τσολακίδη, επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε χθες η
δίκη της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι ο μοναδικός από τους μάρτυρες αστυνομικούς που ισχυρίστηκε ότι δεν είδε αν τα δεκάδες μαυροντυμένα άτομα που κατέφτασαν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι», απ’ όπου βγήκε η παρέα του Φύσσα, είχαν διακριτικά της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ είπε ακόμα ότι δεν είδε να κρατούν όπλα και αντικείμενα.
Η «Εφ.Συν.» όμως έφερε χθες στο φως τα ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ακούγεται ο ίδιος να διαβιβάζει στο κέντρο της αστυνομίας ότι επρόκειτο για χρυσαυγίτες που κρατούσαν ρόπαλα και σιδερογροθιές!
Και μπορεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας να κατέθεσε ότι δεν αντιλήφθηκε αν επρόκειτο για χρυσαυγίτες, αλλά έχει σημασία ότι τουλάχιστον αντιλήφθηκε ότι «το περιστατικό ήταν ένα ενιαίο», απαντώντας κατά την προηγούμενη δικάσιμο στην ερώτηση αν επρόκειτο για οργανωμένο έγκλημα ή προσωπική διαμάχη και διευκρινίζοντας ότι «εγώ δεν είδα τον Φύσσα να διαπληκτίζεται».
Χθες διευκρίνισε ακόμα ότι και ο Ρουπακιάς «δεν φαινόταν τραυματισμένος ή να έχει φάει ξύλο».
«Ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ λέει ψέματα όταν λέει ότι οι αστυνομικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, όπως λέει ψέματα όταν λέει ότι έτρεχαν πίσω από τους χρυσαυγίτες, όπως λέει ψέματα ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει αν ήταν χρυσαυγίτες, ενώ δίνει σήμα στο κέντρο ότι ήταν χρυσαυγίτες» επισήμανε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης από την Πολιτική Αγωγή.
Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, ανέφερε ότι «ο Τσολακίδης και κάποιοι άλλοι αστυνομικοί θα έπρεπε να είναι στο εδώλιο. Ντρέπονται να παραδεχτούν την ολιγωρία τους. Λένε πως έφταιγε το σκοτάδι και άλλες δικαιολογίες».
Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ακολούθησε χθες ο σχολιασμός των δέκα τελευταίων καταθέσεων από την Πολιτική Αγωγή.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ανδρέας Τζέλλης, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, αναφέρθηκε στην κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδελφής του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, η οποία προσπαθούσε να πείσει ότι ο Ρουπακιάς ήταν «απλός ψηφοφόρος» της Χρυσής Αυγής.
«Η κατάθεση της Ρουπακιά ήταν καθ’ ολοκληρίαν ψευδής» είπε ο Ανδ. Τζέλλης και πρόσθεσε ότι «ίσως καλύπτει και τον Πατέλη (σ.σ. πυρηνάρχης Νίκαιας), ενώ αποκρύπτει την παρουσία του Καζαντζόγλου (σ.σ. υπεύθυνου Πολιτικής Δράσης Πυρήνα Νίκαιας) μέσα στο αμάξι του Ρουπακιά».
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, τόνισε ότι «η Ρουπακιά μάς πήγε στο σημείο που συγκροτήθηκε η οργάνωση του εγκλήματος. Μας είπε για το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Ρουπακιάς στο σπίτι του. Μας είπε για τη συγκέντρωση στα γραφεία της οργάνωσης, μας είπε ότι του είπαν ακολούθα και ακολούθησε.
Μας είπε ότι ο αδελφός της τής μίλησε για επίθεση στην Αμφιάλη. Μας κατέδειξε με σαφήνεια την οργάνωση» τόνισε.

Ο ειδικός φρουρός

Για τον ειδικό φρουρό Δημήτρη Χατζησταμάτη, τον αυτόκλητο «διαμεσολαβητή» ανάμεσα στην παρέα του Φύσσα και τους χρυσαυγίτες, ο Θ. Καμπαγιάννης επισήμανε ότι «μας κατέθεσε ποιες ήταν οι διαθέσεις των μερών. Οι μεν της παρέας του Φύσσα ήρεμοι, οι χρυσαυγίτες εκνευρισμένοι. Μας κατέθεσε για το συντεταγμένο ποδοβολητό των χρυσαυγιτών. Μας κατέθεσε για το πρόσταγμα της επίθεσης και πώς αυτή έγινε».
Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε τέλος στις καταθέσεις των φίλων του Φύσσα, Ν. Μαντά και Η. Κοντονικόλα, επισημαίνοντας ότι «η αξιοπιστία δεν έγκειται στο αν είναι φίλοι του θύματος ή αντίθετοι στις φασιστικές ενέργειες. Καμία επιθετική κίνηση δεν έγινε από τον Φύσσα και τους φίλους του. Ο Μαντάς είπε ότι ενώθηκαν οι πεζοί με το κονβόι πριν δράσουν. Αυτό δείχνει το προσχεδιασμένο σχέδιο».
Λίγο μετά την έναρξη του σχολιασμού της υπεράσπισης η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο στον Κορυδαλλό.


της Άντας Ψαρρά
efsyn.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια