Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θύελλα στη Βουλή για την εταιρία-χρηματοδότη της Αυγής

Στριμωγμένος βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Βουλή  ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της κυπριακής off shore που μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής καθώς τα κόμματα της
αντιπολίτευσης ζητούν επιτακτικά « διευθύνσεις και ονόματα».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς επέμεινε πως η εταιρεία δεν είναι offshore και είπε για πρώτη φορά και το όνομά της. 
«Η εταιρία έχει το όνομα «Ατλας» και έχει έδρα την Λευκωσία. Δεν είναι off shore και εσείς που είστε δαιμόνιοι ερευνητές θα βρείτε ποιος είναι πίσω από την εταιρία» είπε ειρωνικά ο κ. Μαντάς
Το όνομα της εταιρείας έχουν πολλές φορές αναφέρει στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά πρώτη φορά κυβερνητικό στέλεχος.   
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως  η Βουλή δεν άκουσε τίποτα για τον ιδιοκτήτη της off shore, ενώ  υπενθύμισε ότι ο νόμος επιβάλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών. 
« Γιατί δεν λέτε το όνομα του ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρίας. Η νομοθεσία επιβάλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι τελευταίου φυσικού προσώπου. Είστε εκτεθειμένοι Κρύβετε κάτι; Φοβάστε κάτι;» είχε αναφέρει νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας πως υπάρχει πολιτικό θέμα.  
Και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς προκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνοντας το ερώτημα γιατί δεν ζητούν να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακή off shore εταιρία που αποτελεί  έναν από τους βασικούς μετόχους της εφημερίδας Αυγή. 

Τι είχε πει στην εξεταστική επιτροπή ο διευθύνων Σύμβουλος της Αυγής 

 Το θέμα προέκυψε από τα όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης στην εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Δ. Στούμπος ότι δηλαδή στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής μετέχει με ποσοστό  2,5% η κυπριακή εταιρεία χωρίς να αναφέρει το όνομά της. 
Η αντιπολίτευση δια του Α. Λοβέρδου του ζήτησε να αποκαλύψει  το όνομα του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία.  Ο κ. Στούμπος ανέφερε  «δεν λέω το όνομα για να μην γίνει θόρυβος».

Κόντρα και για τα κανάλια και τις άδειες  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέκρουσε και την κριτική για τις άδειες. Την απέδωσε στο ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να χωνέψει  ότι βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα».
«Είμαστε στην επόμενη ημέρα καθώς μετά από 27 χρόνια δώθηκαν επιτέλους νόμιμες άδειες. 'Ηταν ευθύνη απέναντι στην νομιμότητα και την Δημοκρατία και έγινε» είπε
Ο ίδιος επιχείρησε  να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και από το ενδεχόμενο να πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια.
Διέψευσε ότι υπάρχουν 2000 εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο και επανέλαβε ότι  η κυβέρνηση θ στηρίξει όσους βρεθούν σε δύσκολη θέση.

thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια