Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κως: Ίχνη αποσύνθεσης βρήκαν οι ερευνητές - Βρέθηκε ρωμαϊκό νεκροταφείο

Στο πηγάδι ψάχνουν για ίχνη του Μπεν – ΦΩΤΟ
Οι ειδικοί εντόπισαν αποδείξεις αποσύνθεσης στην περιοχή που ερευνούν ωστόσο, σύμφωνα με την βρετανική Sun ακόμα δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι είναι από άνθρωπο.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, είπε την Πέμπτη το πρωί: «Τώρα εργαζόμαστε σε αυτή την περιοχή που βρήκαμε ίχνη αποσύνθεσης.

Οι επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί μας δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τι είναι».
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των ερευνών.

Οι έρευνες στην Κω για τον μικρό Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991, συνεχίζονται για τέταρτη μέρα. Οι αρχές έχουν εστιάσει σε ένα σημείο στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού το 1991. Την πρώτη μέρα των ερευνών εντοπίστηκαν πολλά οστά, τα οποία στάλθηκαν για έλεγχο και τελικά άνηκαν σε ζώα. Τη δεύτερη μέρα εντόπισαν κομμάτι από ύφασμα που εικάζεται ότι προέρχεται από τα ρούχα του μικρού Μπεν.
Πάνω σε ένα αρχαίο νεκροταφείο "έπεσεαν" οι ερευνητές, που "χτενίζουν" την περιοχή όπου έζησε και εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια στην Κω.

Σύμφωνα με την "Mirror", πρόκειται για τέσσερις ή πέντε τάφους, οι οποίοι είναι έως και 2.000 ετών και μετά την ανεύρεσή τους, οι βρετανοί που ερευνούν το σημείο, θα πρέπει να πάρουν εκ νέου "πράσινο φως" από τις ελληνικές αρχές για να συνεχίσουν τις έρευνες...
Ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins πάντως, επιμένει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες σε άλλα σημεία της έκτασης...

Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών. Σύμφωνα με τον Jon Cousins, έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έχει δόσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες για τον Μπεν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές εστίασαν σήμερα και σε ένα πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στην επίμαχη έκταση, όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού. Οι έρευνες στο πηγάδι έγιναν για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό. Κάποιος δηλαδή να είχε πετάξει εκεί το μικρό αγόρι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια