Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛ.ΑΣ.: γιατί δεν συνελήφθη ο ύποπτος για την επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας;

Σειρά αποριών προκαλεί σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ. η μη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, από δύο ανακριτικά γραφεία, εναντίον του 22χρονου βασικού υπόπτου για τον ξυλοδαρμό στην οδό Πανεπιστημίου, προ ενός μηνός, του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ Γιώργου Διαμαντόπουλου.

Ο 22χρονος εμφανίσθηκε την περασμένη Τρίτη στις αστυνομικές αρχές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει οποιασδήποτε δικαστικής ενέργειας σε βάρος του.

Ο νεαρός, που προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αντιμετώπιζε κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του αστυνομικού (κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος), αλλά και για παραβίαση περιοριστικών όρων ύστερα από κατηγορίες που αντιμετώπιζε από τον περασμένο Φεβρουάριο για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που προχωρούσε σε εμπρηστικές επιθέσεις, ληστείες, επιθέσεις σε γήπεδα κλπ.

Ωστόσο παρότι κι οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρεται να είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από την Υποδιεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας για την αναφερόμενη εμπλοκή του νεαρού στην επίθεση στον αστυνομικό, αλλά κι ότι δεν έχει δώσει παρόν στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας για την προηγούμενη εκκρεμότητά του, δεν υπήρξε καμία κίνηση για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι «θα εξετάσουν αυτά τα ζητήματα όταν κληθούν ν απολογηθούν». Δικαστικές πηγές μιλούσαν για δικαιολογημένες επιλογές των δικαστικών λειτουργών.

Η ΕΛ. ΑΣ. συγκέντρωσε στοιχεία για την εμπλοκή του 22χρονου από τα βίντεο καμερών - φέρεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δράστη - αλλά και από το προφίλ του στο Facebook, όπου παρουσιαζόταν με ρωσικό όνομα. Σημαντικό στοιχείο φέρεται ότι ήταν ότι σε φωτογραφία του στο Διαδίκτυο φοράει τα ίδια ακριβώς ρούχα με αυτά του ατόμου που κτύπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.

Πάντως αστυνομικοί που είχαν ερευνήσει την υπόθεση ξυλοδαρμού του κ Διαμαντόπουλου έδωσαν παρόν στο Τμήμα Δραπετσώνας όταν εμφανίσθηκε ο 22χρονος. Ανάμεσα στα άλλα εξέτασαν ένα σωματικό «ιδίωμα» που φέρεται να είχε - στις καταγραφές από κάμερες - ο δράστης της επίθεσης στον διοικητή της Τροχαίας και το οποίο εντοπίσθηκε στον 22χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνάντηση των αστυνομικών με τον 22χρονο προέκυψαν κι άλλες σαφείς ενδείξεις ότι ήταν αυτός που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.



Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια