Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι υψηλές επαφές του καταστροφέα της Πεντέλης

Νέα στοιχεία, που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» για το κύκλωμα παράνομης εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη που δρα ανενόχλητο, αποδεικνύουν ότι ο
επικεφαλής του κυκλώματος που λυμαίνεται το βουνό είναι κάτι παραπάνω από γνωστός στον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, αλλά και σε στελέχη του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 29/8 η «Εφ.Συν.» αποκάλυψε με φωτογραφίες και βίντεο ότι τα τελευταία χρόνια το μονοπώλιο της παράνομης εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη το έχει άτομο που έχει συλληφθεί γι’ αυτή την παρανομία πάμπολλες φορές στο παρελθόν (βλ. «Συνεχίζει απτόητος ο καταστροφέας της Πεντέλης»).
Πρόκειται για τον 58χρονο Νεοπεντελιώτη Κ.Ν., ο οποίος πραγματοποιεί τις παράνομες εξορύξεις μαρμάρου μαζί με τον γιο του, Β.Ν., που στο παρελθόν έχει συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του για τα ίδια αδικήματα.
Η παράνομη δραστηριότητά τους, που διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια στα εγκαταλειμμένα λατομεία της Πεντέλης, έχει κορυφωθεί, ιδιαίτερα από τον περασμένου Ιούνιο μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, στο χαμηλότερο αρχαίο λατομείο του βουνού, αυτό του Πολυχρονίου.
Το παράνομο κύκλωμα προτιμά να δουλεύει συνήθως τις καθημερινές, βάζοντας φουρνέλα, ανατινάζοντας πλαγιές ολόκληρες και έχοντας μπει ακόμη και σε ανακηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, όπως έκανε πέρσι στο λατομείο του Νυμφαίου (Λ7).
Οπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, η δράση του κυκλώματος γεννά αναπόφευκτα εύλογα ερωτήματα για το αν υπάρχουν κάποιοι που καλύπτουν τον επικεφαλής του κυκλώματος, καθώς τόσο στη Νέα όσο και στην Παλαιά Πεντέλη τον γνωρίζουν σχεδόν όλοι, όπως γνωρίζουν και τη δράση του.
Δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν το πριν και το μετά του χώρου όπου βρίσκεται η παράνομη μάντρα του Κ.Ν. στην οποία συγκεντρώνει τον στόλο των οχημάτων του Δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν το πριν και το μετά του χώρου όπου βρίσκεται η παράνομη μάντρα του Κ.Ν. στην οποία συγκεντρώνει τον στόλο των οχημάτων του |



Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.
Τάσος Σαραντής
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια