Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τίμησαν το "περίπτερο" της ΕΛ.ΑΣ στη ΔΕΘ

Απονεμήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, από τη Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, στο Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμητική πλακέτα για τη συμβολή
και τη συμμετοχή της, στο πλαίσιο της 81ης Δ.Ε.Θ.
Την πλακέτα παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, κ. Αναστάσιο Τζήκα, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στη συνέχεια, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, απένειμε τιμητική πλακέτα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, κ. Αναστάσιο Τζήκα, για τη δημιουργική και άριστη συνεργασία. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Α/Δ Παπαπροδρόμου Γεώργιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, κ. Ποζρικίδης Κυριάκος, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, κ. Τσαχτσιρλής Αλέξης και άλλα διοικητικά της στελέχη. 

To Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο εγκαινιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο, υποδέχτηκε πάνω από 35.000 πολίτες.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του περιπτέρου, εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με εξειδικευμένους αστυνομικούς της Τροχαίας, με σκοπό την εκμάθηση των βασικών αρχών και κανόνων που διέπουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας
Επιπλέον, στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου, βρίσκονταν σε καθημερινή βάση, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας “Ζ” και αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων καθώς επίσης και αστυνομικοί των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας, παρέχοντας κάθε σχετική με την αποστολή τους πληροφορία, στους επισκέπτες των χώρων της Δ.Ε.Θ..
Οι πολίτες επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καινοτόμο εφαρμογή « cyberkid », της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης παιδιών και γονέων σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή πλοήγηση και τους ελλοχεύοντες ιντερνετικούς κινδύνους. 

Τέλος, στο εσωτερικό του πληροφοριακού κέντρου, παρέχονταν πληροφορίες σχετικά με μία σειρά δράσεων, αλλά και εξειδικευμένες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών, Υπηρεσιών Προστασίας Ανηλίκων κ.α..
Η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε χθες (18-9-2016), με τη λήξη της 81ης Δ.Ε.Θ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια