Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προς αθηναϊκά ΜΜΕ: Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τα γεγονότα της Μυτιλήνης

Επειδή γράφονται και λέγονται πολλά ανακριβή και αναληθή για τα όσα συνέβησαν χθες στην προκυμαία της Μυτιλήνης προς αποκατάσταση της
αλήθειας γράφω το συγκεκριμένο post.

Από τον Θράσο Αβραάμ στη σελίδα του στο fb και παρακάτω μαρτυρία της δημοσιογράφου Ανθή Παζιάνου
 
Eδώ και κάποιες βδομάδες ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να κατασκευάσουν γεγονότα για να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης ανάμεσα στους ντόπιους και τους πρόσφυγες και καλλιεργήσουν αντιπροσφυγικό κλίμα στο νησί. Σ αυτή τους την προσπάθεια αρωγοί βρίσκονται συγκεκριμένο τοπικό παραδημοσιογραφικό site καθώς και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού που καθημερινά ξερνά ρατσισμό και φασισμό από το μικρόφωνο του.

Τόσο καιρό δεν τους βγαίνει κάποιο γεγονός ώστε να κατηγορήσουν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μετά τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Έτσι, λοιπόν, την προηγούμενη Κυριακή 11 Σεπτέμβρη επινόησαν μια ιστορία ξεκινώντας από μια μισή αλήθεια που την έκαναν ένα ολόκληρο ψέμα.
Συγκεκριμένα κάθε Κυριακή πρωί στη Μυτιλήνη γίνεται από στρατιωτικό άγημα η έπαρση της σημαίας και κάθε απόγευμα η υποστολή της.Το γεγονός αυτό γίνεται σε ανάμνηση του αγήματος του Παύλου Κουντουριώτη που απελευθέρωσε τη Λέσβο το 1912. Την προπερασμένη Κυριακή 11 Σεπτέμβρη με εντολή της Λιμενικής Αστυνομίας η υποστολή της σημαίας που επρόκειτο να γίνει το απόγευμα δεν έγινε.Κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει τον λόγο.
Άδραξαν λοιπόν την ευκαιρία γνωστά ακροδεξιά στοιχεία και τα φερέφωνα τους να διαδίδουν ότι η υποστολή της σημαίας δεν έγινε γιατί εμποδίστηκε από πορεία των προσφύγων. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα κατασκευασμένο για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους. Καμιά πορεία προσφύγων δεν είχε γίνει την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη.
Όλη την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από τις σελίδες τους στα social media ακροδεξιοί όπως η αυτοαποκαλούμενη ως «Πατριωτική Κίνηση Λέσβου» αλλά και μέλη της Χ.Α. Λέσβου καλούσαν σε συγκέντρωση για χθες Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, για να προστατεύσουν, όπως έγραφαν, την σημαία από τους “λαθροπίθηκους”.
Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν γύρω στα 50 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γνωστοί περιθωριακοί της Μυτιλήνης, άτομα με βαρύ ποινικό μητρώο και άλλα μπουμπούκια του υποκόσμου. Φυσικά υπήρχαν και άσχετοι με την συγκέντρωση περαστικοί που έκαναν αυτή την ώρα τη βόλτα τους στην προκυμαία και κοντοστάθηκαν να δουν τι γινόταν. Απέναντι από την συγκέντρωση των ακροδεξιών υπήρχε αντισυγκέντρωση από αντιφασίστες γύρω στα 30 άτομα κυρίως νεολαίοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκεί με σκοπό να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις των ακροδεξιών σε πρόσφυγες. Η υποστολή της σημαίας έγινε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα από το άγημα και από χθες οι ακροδεξιοί και τα φερέφωνα τους άρχισαν να διαδίδουν ένα άλλο ψέμα.
Ότι δήθεν οι αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν για να σταματήσουν το άγημα και με την παρέμβαση τους αυτό απετράπει. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν συνέβη, τουναντίον όσοι πρόσφυγες βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πλατεία στο άκουσμα του ελληνικού εθνικού ύμνου σηκώθηκαν όρθιοι.
Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα στα οποία ήμουν μπροστά.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Λέσβου παραμένει φιλάνθρωπη και αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και γι αυτό γύρισε την πλάτη στα κηρύγματα μίσους.
Υ.Γ. Πραγματικά είναι ότι πιο σιχαμερό να βλέπεις προδότες της Κύπρου, πληροφοριοδότες της ασφάλειας την περίοδο της Χούντας και απογόνους μαυραγοριτών που έφτιαξαν την περιουσία τους στην Κατοχή να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο!
Και η μαρτυρία της δημοσιογράφου Ανθή Παζιάνου που δέχθηκε επίσης επίθεση από τους χρυσαυγίτες
Η κατάσταση ξεφεύγει και το σκηνικό είναι στημένο. Ήμουν στη Μόρια για να δω τα επεισόδια, έξω από το Κέντρο Κράτησης. Φεύγοντας με τ αμάξι είδα στο δρόμο έναν άντρα άνω των 70 να σηκώνει το χέρι του σε τρεις γυναίκες από τη Συρία με τα τέσσερα παιδιά τους!
Του φώναξα “τι κάνεις ρε εκεί;” Και μου απάντησε: “Μην το συνεχίζεις γιατί θα γαμήσω εσένα. Αυτές οι πουτάνες πρέπει να φύγουν από δω”
“Ασε τις γυναίκες ήσυχες ρε” του λέω
Ήρθε στο αμάξι ενώ ήμουν εν κινήσει και μου τράβηξε τα μαλλιά. Άνοιξα την πόρτα για να τον απωθήσω και συγχρόνως έκανα νόημα στις γυναίκες να μπουν γρήγορα στ αμάξι να ξεφύγουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια