Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προφανώς τέτοιο δημόσιο τομέα θέλει ο ΣΕΒ

Δημοσιεύουμε μήνυμα αναγνώστη του bloko.gr: Προφανώς τέτοιο δημόσιο τομέα θέλει ο ΣΕΒ. Ένα Δημόσιο με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα κατ’ εικόνα και ομοίωση των απαιτήσεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Με παρέμβασή του -και σε ρόλο εσωτερικής τρόικας- χωρίς δικαιώματα με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα κατ’ εικόνα και ομοίωση των απαιτήσεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Προφανώς τέτοιο δημόσιο τομέα θέλει  !!!

γνωρίζει -αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει- ότι η ύπαρξη καλύτερων «μέσων μισθών» στον δημόσιο έναντι του «μέσου μισθού» στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει παντού, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη λεγόμενη αναπτυγμένη καπιταλιστική Δύση.

Ο δημόσιος τομέας απασχολεί, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό, κυρίως υψηλής μόρφωσης και ειδίκευσης εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς, εκπαιδευτικούς, νομικούς, οικονομολόγους, διπλωματικούς, αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων κ.ά.).

Αν συγκρίνει λοιπόν κανείς τις αμοιβές ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε συγκεκριμένες επιστημονικές ειδικεύσεις (με τα ανάλογα πτυχία κ.λπ.) οι μισθοί στον δημόσιο είναι πολύ χαμηλότεροι από τον ιδιωτικό.

Καταφεύγει, μάλιστα, στο προπαγανδιστικού τύπου επιχείρημα ότι «οι μέσες καθαρές μηνιαίες αποδοχές στον δημόσιο τομέα ανέρχονται σήμερα σε 1.050 ευρώ, όταν στον ιδιωτικό τομέα δεν υπερβαίνουν τα 780 ευρώ» και προτείνει «να περικοπεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα».

Θα μπορούσε βεβαίως κανείς να αντιτάξει στον ΣΕΒ -που διαπιστώνει με τόσο... πόνο την «αδικία» των χαμηλών «μέσων μισθών» του ιδιωτικού τομέα- το εξής εύλογο ερώτημα:

Γιατί, αγαπητοί εργοδότες του ΣΕΒ, δεν ανεβάζετε εσείς τους «μέσους μισθούς» στις επιχειρήσεις σας ώστε να προσεγγίσουν τους «μέσους μισθούς» του Δημοσίου; Γιατί θέλετε εξίσωση προς τα κάτω; Πρότυπό σας είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση των εργαζομένων;

κυριαρχεί η αρχή: από τη μια μεριά οι ανειδίκευτοι προλετάριοι με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, και από την άλλη, ελάχιστα καλοπληρωμένα και προκλητικά σπάταλα αφεντικά και στελέχη

Με εκτίμηση,
panos 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια