Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λύσεις και σεβασμό ζητούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι


Για τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο αγωνιούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι που ζητούν εδώ και τώρα λύσεις και σεβασμό στο λειτούργημά τους.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:

Τα τελευταία χρόνια, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟΑ, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά αντισυνταγματικών ρυθμίσεων, νομοθετημάτων και διαταγμάτων που εντάσσονται στην ευρύτερη στόχευση για την εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και την απαξίωση του επαγγέλματος.
Καλά συγκεκαλυμμένες διατάξεις μέσα από νομοσχέδια για την επιχειρηματικότητα και  τη βία στα γήπεδα, μέσα από όρους που αναδιαρθρώνουν το δημόσιο τομέα και «εξυγιαίνουν» τις νοσηρές δομές του, διαταράσσουν συνεχώς τα εργασιακά κεκτημένα τους και προκαλούν αναρίθμητα προβλήματα στους εργαζόμενους του κλάδου.
Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟΑ απασχολούμαστε για την κάλυψη των αναγκών της υποστελεχωμένης Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσω συμβάσεων εμμέσως με εργολάβους και εταιρείες και άμεσα με το υπουργείο πολιτισμού.
Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου του δημοσίου (ν4354/2015) που εκδόθηκε τα τέλη του προηγούμενου έτους καθυστερεί επιδεικτικά κι εφαρμόζεται κατά το δοκούν πάντα με ζημιωμένο το προσωπικό. Το υπουργείο μας αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας και αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και την ορθή καταβολή των οικονομικών αποζημιώσεων βάσει των προσόντων με τα οποία μας καλεί να αναλάβουμε υπηρεσία.
Προσόντα και εμπειρία απαιτούμενα για την διασφάλιση της ταχύτατης και εύρυθμης λειτουργίας των έργων του που μηδενίζουν την ώρα της μισθολογικής κατάταξης.
Ένα υπουργείο που ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στις υπηρεσίες και φορείς του και σε νομικά «κενά», ένα υπουργείο που δεν έχει έλεγχο διαχείρισης και αρνείται να αποκτήσει θέτοντας σε δυσμενή κατάσταση τους υπαλλήλους του με όποια μορφή σχέσης εργασίας αυτοί έχουν.   
Απαιτούμε
-          Άμεση και ορθή εφαρμογή των διατάξεων του ν.4354/2015
-          Σταθερή εργασία στον μόνο και φυσικό εργοδότη μας το Υπουργείο Πολιτισμού και μΑθλητισμού
-          Δίκαιη και ίση μεταχείριση
-          Σεβασμό στα πρόσωπά μας, πτυχία μας, προσόντα μας, εμπειρία μας, στο δικαίωμα μας στην εργασία"
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια