Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Πάτησε” γερά πόδι στη βόρεια Συρία η Τουρκία-Χάρτης

Όπως φαίνεται από τον χάρτη που δημοσιεύουμε η Τουρκία έχει πατήσει για τα καλά πόδι στην βόρεια Συρία.Προς το παρόν έχει αποτρέψει τον εφιάλτη της.Όλη περιοχή που βλέπετε με το απαλό
μπλε χρώμα ελέγχεται σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες από τις τουρκικές δυνάμεις.Μια περιοχή που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να τεθεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
xartis_syria
Αφού πέτυχε αυτό που ήθελε η Τουρκία δηλώνει ότι η υλοποίηση του σχεδίου ειρήνευσης για τη Συρία, είναι σημαντική για την πορεία των εξελίξεων, με έμφαση στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και στην κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι.Αυτό  αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου  Εξωτερικών.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι η Τουρκία προετοιμάζει τη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του ΟΗΕ στο Χαλέπι.
Επίσης, η τουρκική διπλωματία δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων και την εδραίωση της κατάπαυσης του πυρός, ενώ θα ασκήσει την επιρροή της, για την επίτευξη πολιτικής λύσης.
Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συζήτησαν χθες τηλεφωνικά την κατάσταση στη Συρία.
Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία πραγματοποιήθηκε γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου ΥΠΕΞ και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι, νωρίτερα χθες.
Τόσο ο Λαβρόφ, όσο κι ο Τσαβούσογλου συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να τηρήσουν τους όρους για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ώστε να επιτευχθεί επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ανέφερε σήμερα, σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του, το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών.
militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια