Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλήθεια, τι βλέπουν οι πιλότοι μέσα από το πιλοτήριο;


Οι καιρικές συνθήκες όταν κινούνται τα αεροπλάνα στον αέρα, δεν είναι πάντα οι ιδανικές, ούτε για τους πιλότους, ούτε για τους επιβάτες που μπορεί να ζήσουν ακόμη και τρομακτικές εμπειρίες.

Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail το αποδεικνύουν και με το παραπάνω. Οι σκηνές είναι εκπληκτικές και δείχνουν τις καταιγίδες και το εσωτερικό των νεφών, τις αστραπές να κόβουν στη μέση τον ουρανό, όπως κάνουν οι ρωγμές σε ένα παρμπρίζ, ενώ το Βόρειο Σέλας δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό και μια ατμόσφαιρα που καθηλώνει.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες μέσα από πιλοτήρια, σε πτήσεις απ' όλον τον κόσμο, αποκαλύπτουν τι πραγματικά βλέπουν οι πιλότοι από ψηλά. Τα σύννεφα φωτίζονται με αστραπές πάνω από μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Πεκίνο.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον ολλανδό πιλότο Christiaan van Heijst και το φίλο του Daan Krans. Μιλώντας για τις συνθήκες του καιρού, ο Heijst αναφέρει ότι πολλές φορές είδαν την καταιγίδα να έρχεται μέσα από τα ραντάρ καιρού και έπρεπε να αλλάξουν την πορεία τους για να αποφύγουν κάποιο πιθανό πρόβλημα.

Ο 33χρονος πιλότος έχει πετάξει πάνω από διάφορα μέρη του κόσμου όπως την Ασία, το Τορόντο, τον Καναδά και την Αίγυπτο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να απαθανατίσει έντονα καιρικά φαινόμενα, με σκηνές που κόβουν την ανάσα.

«Όταν βλέπουμε μια μεγάλη θύελλα από το Βόρειο Σέλας ή μια καταιγίδα, αισθάνομαι πολύ μικρός και ασήμαντος, σε σύγκριση με την ακατέργαστη ενέργεια, την ομορφιά και το μέγεθος που εκτυλίσσεται μπροστά μου. Αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που με κάποιο τρόπο μπορώ να μεταφράσω αυτές τις εικόνες που βλέπω με τη φωτογραφική μηχανή μου σε κάτι που μπορεί να μοιραστεί και θεωρώ ότι κάποιοι το εκτιμούν», δήλωσε επίσης ο πιλότος.

Δείτε τις εκπληκτικές αυτές φωτογραφίες:














Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια