Διεκόπη λόγω διαφωνιών και εντάσεων των δικαστών η διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Διεκόπη η πρώτη διάσκεψη των δικαστών του Συμβουλίου της Επικράτειας για την συνταγματικότητα του νόμου Παππα για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαδικασία ξεκίνησε με διαφωνίες
και εντάσεις με αποτέλεσμα η διάρκεια της να ξεπεράσει μόλις την μια ώρα.
Λίγο μετά την έναρξη της διάσκεψης, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να ολοκληρωθεί πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη για τα κρίσιμα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με την αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ωστόσο βέβαιο θεωρείται ότι μπορεί να χρειαστούν δύο ακόμη συνεδριάσεις.
Υπενθυμίζεται πως οι απαντήσεις του ΣτΕ δεν ενδιαφέρουν μόνο τους υπερθεματιστές ή τους παλαιούς και κραταιούς καναλάρχες, αλλά ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους, και φυσικά την κυβέρνηση, η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα στην περίπτωση μίας κρίσης περί αντισυνταγματικότητας του επίμαχου νόμου.
Προ δύο ημερών πάντως, ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε, όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα σε βάρος της απόφασης του Ε. Κρέτσου για την ανακήρυξη των υποψηφίων που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ ένα ακόμη πακέτο προσφυγών αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

iefimerida.gr