Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο σκαμνί ο Κρητικός ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών βρίσκεται σήμερα ο Κώστας Παρασχάκης, γνωστός και ως «δρ Ψυχώ» της Χρυσής Αυγής. Ο ψυχίατρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής
(ΨΝΑ) με καταγωγή από την Κρήτη κατηγορείται ότι χορηγούσε ψευδή πιστοποιητικά σε μέλη και οπαδούς του νεοναζιστικού μορφώματος, προκειμένου να μπορέσουν να βγάλουν άδειες οπλοφορίας. Για την ίδια υπόθεση, μάλιστα, του είχε επιβληθεί αργία έξι μηνών από το υπουργείο Υγείας και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Β' Υγειονομικής Περιφέρειας.
Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από τότε και πλέον ο Κ. Παρασχάκης έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Εχει όμως ενταχθεί στο επίσης ακροδεξιό κόμμα ΛΕΠΕΝ, του οποίου δηλώνει υπεύθυνος της ομάδας υγείας. Την ίδια στιγμή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook τα μηνύματα μίσους συνεχίζονται...
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2012, όταν ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, διευθυντής και ψυχίατρος του ΨΝΑ, κατέθεσε στο ΔΣ του νοσοκομείου αναφορά, καταγγέλλοντας ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής «έδωσε στη διάρκεια της εφημερίας δύο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα σε δύο άτομα των οποίων και μόνον η όψη, όπως ελέχθη, τραβούσε τουλάχιστον την προσοχή».
«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα εννέα ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κ. Παρασχάκη, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και παρασυρμένο ή αφελή οπαδό», περιέγραφε τότε στην αναφορά του προς το ΔΣ του ΨΝΑ ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, εφιστώντας την προσοχή «στο σοβαρό κεφάλαιο των ψυχιατρικών πιστοποιητικών για έκδοση αδειών οπλοφορίας, που αποδεδειγμένα έχει χορηγήσει σε μέλη της ΧΑ, ο ακριβής αριθμός των οποίων, με τον τρόπο που διεξάγονται οι σχετικές διαδικασίες στο ΨΝΑ, δύσκολα μπορεί να βρεθεί».

Παρά την αναφορά, τις επιστολές και τα δημοσιεύματα χρειάστηκε περισσότερο από ένας χρόνος προκειμένου να ξεκινήσει ΕΔΕ σε βάρος του ψυχιάτρου. Το αποτέλεσμα ήταν εξάμηνη αργία από τα καθήκοντά του.
Ο Κ. Παρασχάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010 όσο και στις βουλευτικές του 2012. Για έναν ψυχίατρο το να είναι μέλος του νεοναζιστικού μορφώματος που σε επίσημες αναρτήσεις της σε ιστοσελίδες προτείνει στειρώσεις και ευθανασίες στους ψυχικά ασθενείς είναι από μόνο του ανησυχητικό. Για καιρό διατηρούσε την ιδιότητά του ως... ψυχιάτρου της οργάνωσης, αφού «κούραρε» και την έτερη υποψήφια του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θέμιδα Σκορδέλη, στην οποία μάλιστα έχει δώσει πιστοποιητικό με το οποίο λαμβάνει αναβολές από δίκη που εκκρεμεί εις βάρος της.
Φιλοχουντικές απόψεις
Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις ανοιχτά φιλοχουντικές απόψεις του. Σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε πάει ως καλεσμένος δήλωσε «εγώ σαν Κώστας Παρασχάκης κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών». Για τις απόψεις που εκφράστηκαν στην εκπομπή, μάλιστα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

Ηταν τέτοια η αφοσίωση του Κ. Παρασχάκη στη Χρυσή Αυγή, που στο «εξώφυλλο» του λογαριασμού του στο Facebook είχε τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Προφανώς τα χρόνια πέρασαν και οι δικαστικές περιπέτειες μάλλον προκάλεσαν φθορά στην αγάπη του ψυχιάτρου προς τον κατηγορούμενο αρχηγό, που βρήκε νέα ιδεολογική στέγη στο κόμμα ΛΕΠΕΝ του Χρήστου Ρήγα, πρώην πρωτοπαλίκαρου της ΧΑ, που αποσκίρτησε. Ο ψυχίατρος πάντως συνεχίζει τις γεμάτες μισαλλοδοξία και ακραίο εθνικισμό αναρτήσεις του...


ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια