Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόλα Ρούπα: τι έλεγε την ώρα που λήστευε

Συζήτηση με πελάτες και υπαλλήλους άρχισε η Πόλα Ρούπα, καταζητούμενο αρχηγικό μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα", μέσα στην τράπεζα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, την ώρα που μαζί με δυο
συνεργούς της άρπαζαν όσα χρήματα υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο.
Επί μισή ώρα και ενώ είχε το πιστόλι στον κρόταφο του διευθυντή της τράπεζας, άρχισε να ρωτάει πόσαδάνεια και χρέη έχει ο κάθε ένας από τους πελάτες.
"Εσείς έχετε δάνεια; Χρωστάτε πολλά;" ήταν η ερώτηση της Ρούπα και μάλιστα αρκετές φορές έβγαζε και λόγο με έμφαση στο ότι η "κοινωνική συνοχή και η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να σώσουν τη χώρα".
Το ενδιαφέρον του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης για τα "χρέη" των υπαλλήλων που κρατούσε ομήρους μέχρι να αρπάξει τις 180.000 ευρώ, έφτασε μέχρι το σημείο να χαρακτηρίζει "κοινωνική παρέμβαση" τη ληστεία και να υποστηρίζει ότι οι δράστες δεν ήταν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου αλλά ότι προέρχονται από το χώρο της τρομοκρατίας και προσπαθούν να γεμίσουν το λεγόμενο επαναστατικό ταμείο.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά έλεγε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece "τα όσα έλεγε ισοδυναμούσαν με το να έλεγε το όνομά της και να μας άφηνε και την ταυτότητά της. Μόλις ακούσαμε τους διαλόγους ήμασταν σίγουροι ότι πρόκειται για την Πόλα Ρούπα".
Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη φορούσε μαύρη περούκα, ενώ από το βίντεο φαίνεται ότι είχε βάλει διπλά ρούχα για να αλλάξει τη σωματοδομή της, καθώς την τελευταία φορά που την είδαν οι αστυνομικοί είχε ξανθά μαλλιά και είχε χάσει πολλά κιλά.
Από την μέχρι τώρα έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν ήταν κλεμμένοαπό τον περασμένο Μάιο από το Μαρούσι και δεν είχε πινακίδες.
Στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι σίγουρα η Ρούπα κρατά τα κλειδιά της γιάφκας του "Επαναστατικού Αγώνα" και της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών".
Το γεγονός ότι ποτέ δεν βρέθηκαν οι γιάφκες αυτών των δυο οργανώσεων, ενώ έχουν συλληφθεί άτομα που κατηγορούνται ως μέλη τους, όπως ο Νίκος Μαζιώτης, κάνει τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής να περιμένουν και χτύπημα από την Πόλα Ρούπα.
"Θέλει πάση θυσία να δείξει ότι οι οργανώσεις αυτές είναι ενεργές και ότι μπορούν ακόμα να κάνουν τρομοκρατικά χτυπήματα", αναφέρει στο CNN Greece ο ίδιος αξιωματικός.
Οι αναλυτές, πάντως, στην αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι η Ρούπα θέλει να περάσει τοπροφίλ του ηγέτη στην τρομοκρατία και επιπλέον θέλει να στείλει το μήνυμα στο σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη, πως παρά το γεγονός ότι εκείνος βρίσκεται στη φυλακή, εκείνη κάνει αυτό που της είχε ζητήσει, δηλαδή συνεχίζει την ένοπλη δράση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δεύτερη γυναίκα και ο άνδρας που ήταν μαζί της στη ληστεία χθες το μεσημέρι, δεν αποτελούν άλυτο γρίφο για τις Αρχές.

Μίνα Καραμήτρου - cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια