Οι γυναίκες επιθυμούν περισσότερο το σεξ, απ’ όσο οι σύντροφοί τους πιστεύουν, λέει νέα έρευνα


Οι άνδρες έχουν ορμές, οι γυναίκες έχουν πονοκεφάλους. Πέντε δεκαετίες μετά από την σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του εξήντα, η άποψη αυτή παραμένει βαθιά ριζωμένη στις αντιλήψεις των ανδρών.

Ωστόσο, οι άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, υποτιμούν την ερωτική επιθυμία των συντρόφων τους, υποστηρίζει μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, gια να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο και του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο του Καναδά, πραγματοποίησαν τρεις επιμέρους μελέτες με 229 ζευγάρια. Στην πρώτη, συμμετείχαν 44 ετερόφυλα ζευγάρια, στην δεύτερη συμμετείχαν 84 ζευγάρια (4 εκ των οποίων ήταν ομόφυλα) και στην τρίτη συμμετείχαν 101 ζευγάρια (6 εκ των οποίων ήταν του ιδίου φύλου).

Σε κάθε μελέτη, τα ζευγάρια κλήθηκαν να παράσχουν πληροφορίες καθημερινά σχετικά με την σεξουαλική τους επιθυμία, την ικανοποίηση που νιώθουν στην σχέση τους και το πόσο έντονη δέσμευση νιώθει ο ένας για τον άλλο. Τους ζητήθηκε επίσης να υποβάλουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την αντίληψή τους για την σεξουαλική επιθυμία του/της συντρόφου τους και το πόσο ικανοποιημένοι και δεσμευμένοι πιστεύουν ότι είναι οι σύντροφοί τους. Κάθε ζευγάρι κατέγραψε επίσης το πόσο συχνά έκανε σεξ.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ένα: Οι άντρες υποτιμούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών συντρόφων του. Με άλλα λόγια, οι άνδρες εξακολουθούν να πιστεύουν οι γυναίκες θέλουν σχετικά σπάνια να κάνουν σεξ.

Περιέργως, από την  έρευνα προκύπτει πως όταν οι άνδρες υποτιμούσαν την σεξουαλική επιθυμία των συντρόφων τους, εκείνες τους έκριναν ως «πιο αφοσιωμένους» και «περισσότερο ικανοποιημένους» στη σχέση τους!

Από την άλλη, οι γυναίκες καταλαβαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία πότε οι σύντροφοί τους θέλουν σεξ.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι  οι άνδρες έχουν την τάση να υποτιμούν το πόσο συχνά η σύντροφός τους θέλει σεξ, επειδή ενδόμυχα προσπαθούν να αποφύγουν την απόρριψη.

Επιπλέον, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι άνδρες υποτιμούν την επιθυμία της συντρόφου τους για σεξ, επειδή (και πάλι υποσυνείδητα) προσπαθούν να παραμείνουν σε εγρήγορση, να «κυνηγούν» την γυναίκα ως παραδοσιακά αρσενικά και να μην «εφησυχάζουν» ως προς το πόσο συχνά μπορούν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορμές.

Η δρ Amy Muise, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, διευκρίνισε, ότι, αν οι άνδρες πείθουν τον εαυτό τους πως οι γυναίκες τους δεν ενδιαφέρονται για σεξ όσο εκείνοι, θα προσπαθούν σκληρότερα για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.


Πηγή: dailymail.co.uk, refinery29.com