Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή ο γιος του προέδρου της κυπριακής Βουλής


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο Κυριάκο Συλλούρη για την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, εξ' αμελείας το οποίο είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2013.

Το δικαστήριο όρισε την 14η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για αγόρευση των δικηγόρων του κατηγορούμενου προς μετριασμό της ποινής και μέχρι τότε ο Κυριάκος Συλλούρης θα εγκλειστεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα όπου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ

Το τροχαίο είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2013 την ώρα κατά την οποία ο 26χρονος Πέτρος Καραπατέας επέστρεφε στο σπίτι του με μια μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα.

Ο 18χρονος τότε Κυριάκος Συλλούρης χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον άτυχο Πέτρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι ο γιος του Προέδρου της Βουλής είχε επιχειρήσει αντικανονική στροφή, καθώς έπρεπε να κατευθυνθεί πρώτα αριστερά και μετά δεξιά, ενώ εκείνος εξερχόμενος από πάροδο, εν συνεχεία επιχείρησε να περάσει απευθείας απέναντι.

Ωστόσο, άξιο λόγου είναι ότι ο κατηγορούμενος είχε αρχικώς παραδεχθεί την ενοχή του στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, εντούτοις εν συνεχεία, άλλαξε την κατάθεσή του, αρνούμενος την ενοχή του. Η υπόθεση καθυστέρησε επί τρία χρόνια, καθώς η πρώτη δικαστής που την είχε αναλάβει παραιτήθηκε της υπόθεσης για να μην τύχει αμφισβήτησης η δικαιοσύνη λόγω του προσώπου που εμπλεκόταν, μετά από επιστολή που έστειλε η οικογένεια στο Ανώτατο, εκφράζοντας ανησυχία για την δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι υπήρχε μειωμένη ορατότητα λόγω σταθμευμένων οχημάτων στην Λεωφόρο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Αυτός ήταν ο λόγος, ανέφερε, που επιχείρησε να εισέλθει στην απέναντι πάροδο με διαγώνιο τρόπο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν αποδεκτοί από το δικαστήριο καθώς τόσο οι μάρτυρες όσο και οι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν το αντίθετο.

πηγή: newsit.com.cy


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια