Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

οι αστυνομικές διαταγές έκτακτων αποσπάσεων υπερτερούν των Νόμων και των Π.Δ.; Επιστολή αστυνομικού

Παραθέτουμε επιστολή εύλογων αποριών αναγνώστη.

Αγαπητό Bloko
Θα ήθελα να μαθω αν μπορεί κάποιος(ακόμη κι εσείς) να
απαντήσει στις ακόλουθες απορίες.
1. Αν οι αστυνομικές διαταγές έκτακτων αποσπάσεων υπερτερούν των Νόμων και των Π.Δ.

2. Αν οι "κειμενες διατάξεις" περί αποζημιώσεων εκτός έδρας ορίζουν ότι αποζημιώνονται πλήρως όσοι αποσπώνται στον τόπο συμφερόντων τους και αν έχει επέλθει τροποποίηση του Νόμου, ποιος νόμος είναι αυτός που μοιράζει δημόσιο χρήμα αβέρτα κουβέρτα και γιατί δεν τον γνωρίζει κανείς από τις οικονομικές Υπηρεσίες και τις διαχειρίσεις?

3.Ν.4336/15 ΑΡ.13: α) Δεν αναγνωρίζονται έξοδα απόσπασης σε όσους αποσπώνται με αίτησή τους β) για τους υπαλλήλους οι οποίοι παραμένουν στη θέση που αποσπάστηκαν κατά παράταση της αρχικής τους απόσπασης.

Και εδώ γεννάται η εύλογη απορία:
Βγαίνει από το αρχηγείο διαταγή ενίσχυσης περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μεταναστευτικό.. Ζητά εθελοντική και ΟΧΙ ονομαστική απόσπαση. Υποβάλλεται υπεύθυνη δηλωση-αίτηση απόσπασης από αστυνομικό, ο οποίος επιθυμεί να αποσπαστεί σε νομό που είναι ο τόπος συμφερόντων του (το πατρικό του σπίτι). Ο αστυνομικός ενισχυεται με προκαταβολή 3.500 ευρώ από τη διαχείριση της Υπηρεσίας του για 2 μήνες. Εννοείται πως μένει, τρώει και πίνει στους γονείς του και ΌΧΙ σε ξενοδοχείο. Τελειώνει το δίμηνο και ξαναζητά με νέα αίτηση παράταση απόσπασης. Με τον ίδιο τρόπο ζητά νέα προκαταβολή εκτός έδρας (1500 ευρω) αποζημίωσης και κάτα την επάνοδό του, παρουσιάζει τιμολόγια-αποδείξεις ξενοδοχείων.
Ποιά είναι η ευθύνη του αστυνομικού και ποιά είναι η ευθύνη του διαχειριστή? Ποια είναι η διαταγη που ορίζει πλήρη αποζημίωση σε όσους διαχειρίζονται το μεταναστευτικό,χωρίς κανεναν περιορισμό, δημιουργώντας ένα θολό τοποίο ανάμεσα σε κείμενες διαταξεις,,Νομους και προεδρικά διατάγματα?
Ποιος είναι αρμόδιος να ελέγξει τα τιμολόγια που εκδίδονται? Οι διευθυντές των υπηρεσιών ή οι διαχειριστές?

Ευχαριστώ
.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια