Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ρουβίκωνας καταγγέλλει τη Δίωξη Ναρκωτικών για προβοκατόρικο χαφιεδισμό και συμβολαιο θανάτου

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία του Ρουβίκωνα καθώς αποδίδεται στη Δίωξη Ναρκωτικών κατά κύριο λόγο, δεδομένου ότι αυτή διηύθυνε την πολύ πρόσφατη επιχείρηση "λευκά" Εξάρχεια, πρόθεση
σπίλωσης και συνακόλουθα εξόντωσης ενός από τους επικεφαλής της ομάδας του κοινωνιστικού αναρχισμού.


Ακολουθεί η καταγγελία

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με τη σύγκρουση με τις μαφίες στην περιοχή των Εξαρχείων και την επιχείρηση της αστυνομίας που κατέληξε σε μια σειρά συλλήψεων και κατασχέσεων ναρκωτικών, άρχισαν να μας έρχονται πληροφορίες για το τι ακολούθησε. Σύμφωνα με αυτές, ομάδες αστυνομικών που ανέκριναν τους κατηγορούμενους για εμπόριο ναρκωτικών δοκίμασαν επίμονα να τους πείσουν ότι η σύλληψη τους οφείλεται σε πληροφορίες που έδωσε αγωνιστής που συμμετείχε στις δράσεις ενάντια στις μαφίες και το ναρκοεμπόριο. Χαρακτηριστικά αστυνομικοί είπαν στους κατηγορούμενους "Ο Καλαϊτζίδης σας έδωσε".

Ο αναρχικός, ο κοινωνικός αγωνιστής, ο άνθρωπος με επαναστατημένη συνείδηση είναι αδύνατο να λειτουργήσει ως ρουφιάνος. Τελεία και παύλα.

Και για όσους αυτό δεν φτάνει, υπάρχει και η κοινή λογική. Αν μπορούσαμε και θέλαμε να λειτουργήσουμε έτσι, ούτε μαχαιρωμένους θα είχαμε ούτε θα είχαμε βάλει το "κεφάλι στον ντορβά" να σταθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κίνδυνο.

Είναι αν μη τι άλλο ειρωνικό να καταγγέλλουμε δεκαετίες ότι η αστυνομία κάνει πλάτες στις μαφίες, να βλέπουμε αστραπιαία την ΕΛΑΣ να "καθαρίζει τα Εξάρχεια" μόλις η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, δικαιώνοντάς όσα λέγαμε, και τώρα να προσπαθεί να μας πει και ρουφιάνους...

Αλλά η περίπτωση είναι πολύ πιο σοβαρή από το ειρωνικό της στοιχείο. Αν κάτι είναι επίσης αυτονόητο για το αναρχικό και ανταγωνιστικό κίνημα είναι ότι δεν εγκαταλείπει τους συντρόφους όταν αυτοί δέχονται επίθεση. Πόσο μάλλον όταν αυτή η επίθεση απειλεί τη ζωή τους. Τους υπερασπίζεται και απαντά στις προκλήσεις μέχρι τέλος.

Μέσα στο τσίρκο ανταγωνισμών, φατριασμού και αλληλομαχαιρωμάτων που συνιστά το κράτος (όταν βέβαια αυτό έχει την πολυτέλεια της κοινωνικής συναίνεσης) ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να ξέρουμε ποιοί και γιατί στην ΕΛΑΣ επιχειρούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι.

Όταν όμως πας να πείσεις κατηγορούμενους για εμπορία ναρκωτικών ότι αγωνιστές τους "έδωσαν" αυτό σηματοδοτεί ότι έχεις πρόθεση να ξεκινήσει μια αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να οδηγήσει στο χάος και την εκτροπή. Είναι μια ξεκάθαρη, παραδοσιακή προβοκάτσια.

Εφιστούμε σε όλους την προσοχή. Οι καιροί είναι πονηροί. Μηχανισμοί δουλεύουν και προσπαθούν να πετύχουν ανομολόγητους στόχους. Αλλά οι μηχανισμοί αυτοί δεν βρίσκονται στο πουθενά: είναι στην καρδιά του κράτους. Η εύθυνη για το που μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες πρακτικές βαραίνει το σύνολο της ΕΛΑΣ, το σύνολο της κυβέρνησης, το σύνολο του κράτους. Και εκεί θα καταλογιστεί.


από το athens.indymedia.org
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια