Στο εδώλιο τέσσερις κατηγορούμενοι για την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται για να λογοδοτήσουν για τα έργα και τις ημέρες της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» τέσσερις από τους πέντε αρχικά κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις ημιτελείς ή απραγματοποίητες «δράσεις» της Οργάνωσης την περίοδο 2005-2006 για τις οποίες είχε λάβει κονδύλια ύψους 5,6 εκ. Ευρώ.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και ζητά την παραπομπή του άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ Δημήτρη Φουρλεμάδη, της πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεωργίας Λυμπέρης και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννη Πέτσου και Θεολόγου Μακρή, κατά περίσταση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης Ευάγγελος Μαρής, που βαρυνόταν με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.της Ιωάννας Μάνδρου
Καθημερινή
.