Οι πιο περίεργες και ασυνήθιστες αλλεργίες στον κόσμο!


Το φθινόπωρο θεωρείται μαζί με την άνοιξη οι εποχές που εμφανίζονται έντονα  οι αλλεργίες, λόγω των έντονων και απότομων αλλαγών στη φύση.

Με τον όρο αλλεργία χαρακτηρίζεται κάθε ανώμαλη ή υπερβολική αντίδραση (υπερευαισθησία) του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι επικίνδυνες ή βλαβερές για τον οργανισμό.

Η αλλεργία είναι η έκτη αιτία χρόνιας νόσου. Το 35% των Ευρωπαίων έχει προσβληθεί από κάποια αλλεργία, ενώ το ποσοστό αναμένεται να διπλασιαστεί στην επόμενη επταετία με δεκαετία. Το 15 - 25% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του αλλεργική πάθηση.

Θεωρείται συνηθισμένο να έχουμε αλλεργία στη σκόνη, στη γύρη, σε ορισμένα ζώα. Αλλά έχετε ακούσει αλλεργία … στον ήλιο ή στον ίδιο μας τον ιδρώτα;

Δείτε παρακάτω ορισμένες ομολογουμένως περίεργες και ασυνήθιστες αλλεργίες:

Αλλεργία στα λεφτά

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που εμφανίζουν φουσκάλες, φαγούρα, πρήξιμο όταν αγγίζουν τα λεφτά. Ο λόγος; Το νικέλιο και οι χρωστικές που περιέχουν και η μεγάλη ευαισθησία τους σε αυτά.

Αλλεργία στο κινητό

Για τους περισσότερους είναι απόλαυση να μιλάνε, να δουλεύουν και να χρησιμοποιούν το κινητό τους ως μέσο ψυχαγωγίας. Φανταστείτε αν δεν μπορούσατε να μιλήσετε στο κινητό, τι θα κάνατε; Τι κάνει το κινητό τόσο επικίνδυνο; Για άλλη μια φορά το νικέλιο, αλλά μαζί και με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το κινητό.

Αλλεργία στον ήλιο

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κρύβονται από τον ήλιο σαν… τους βρικόλακες, αφού αρχίζουν να εμφανίζουν κοκκινίλες, φουσκάλες, φαγούρα και έντονο πόνο στο δέρμα τους μόλις εκτεθούν σε αυτόν.

Αλλεργία στο νερό

Ας πούμε ότι κοιμάσαι μέρα και βγαίνεις τη νύχτα έξω για να αποφύγεις τον Ήλιο, αν έχεις όμως αλλεργία στο νερό τι κάνεις; Η εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα ικανοποιητικά αλλά μάλλον είναι στις προσμίξεις του νερού από άλλες ουσίες.

Αλλεργία στον ιδρώτα

Μπορείτε να μην ιδρώνετε; Λίγο απίθανο. Αυτό όμως πρέπει να προσπαθήσουν μερικοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία, όχι στον ιδρώτα των άλλων, αλλά στον δικό τους. Όταν ιδρώνουμε διάφορες τοξίνες που αποβάλει ο οργανισμός έρχονται σε επαφή με το δέρμα, το οποίο υπεραντιδρά και κοκκινίζει.


Πηγή: medicalland.gr