Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το νέο μίνι ρομποτικό παιχνίδι


Τα δεδομένα στον τομέα των παιχνιδιών αναμένεται να αλλάξει το νέο μίνι ρομπότ, το οποίο έχει μέγεθος παλάμης. Το όνομα αυτού είναι Cozmo και η προσωπικότητα που έχει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, είναι αξιαγάπητη. Ο Cozmo ελέγχεται μέσω smartphone και αποτελεί το πρώτο ρομποτικό παιχνίδι που μπορεί να ελέγχεται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο Cozmo χτίζει κάθε σχέση και ταυτίζεται με κάθε άτομο ξεχωριστά, υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του. «Θα αναγνωρίσει λοιπόν το πρόσωπό σας και θα ανταποκριθεί σε σας, κάθε φορά που θα ξεκινήσετε να παίζετε μαζί του. Μοιάζει με σκυλάκι. Αποκτά μια ισχυρή προσωπικότητα και μια μοναδική σχέση με κάθε άτομο στο σπίτι. Με τον καιρό, θα καταλάβει τα παιχνίδια που σας αρέσει να παίζετε, τι δεν σας αρέσουν, πώς αλληλεπιδράτε και θα προσαρμοστεί στη συμπεριφορά που θέλετε».

Ο Cozmo, εκτός από τα πολλά εξαρτήματα, αισθητήρες και κινητήρες, διαθέτει μια κάμερα που χρησιμοποιεί την εικόνα που δίνει ο υπολογιστής για να κατανοήσει το περιβάλλον. Το μίνι ρομπότ αντλεί την προέλευσή του από την ταινία Wall-E. Η τιμή που θα βγει τον Οκτώβριο είναι στα 179 δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Χάρις στο νέο πακέτο λογισμικού που διαθέτει, μπορεί να συνδεθεί με άλλες συσκευές τεχνητής νοημοσύνης και να μεταφέρει και να του μεταφερθούν δεδομένα μέσω cloud.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια