Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκάλυψη της ΕφΣυν: Τα μηνύματα που «καίνε» τον Λαγό

Την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου αποφάσισε χθες η Ολομέλεια της Βουλής για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», που
πραγματοποιήθηκε από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις 10/7/2013. Η απόφαση μάλιστα ήταν ομόφωνη, αφού υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν και οι 197 παρόντες βουλευτές. Σήμερα η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει το πλήθος των μηνυμάτων (όπως: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές») που αντάλλαξε ο Λαγός με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική αυτή ενέργεια, τα οποία αποδεικνύουν ότι επρόκειτο βέβαια για οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον ίδιο τον Λαγό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή. Το τάγμα εφόδου αποτελούνταν από 50 μηχανές, στις οποίες επέβαιναν μέλη των Πυρήνων Νίκαιας, Πειραιά και Νοτίων Προαστίων της ναζιστικής οργάνωσης και επιτέθηκε στο «Συνεργείο» περίπου στις 19.30, υπό την καθοδήγηση του Λαγού και του Μίχου, όταν μέσα στον χώρο πραγματοποιούνταν μάθημα Αγγλικών σε μικρά παιδιά. Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι κρατούσαν λοστούς και κοντάρια, έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Π.Δ., ενώ η δασκάλα και οι μαθητές κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα.

Η απόλυτη ομολογία του Λαγού για την επίθεση και την προσωπική του συμμετοχή σ’ αυτήν έρχεται στα μηνύματα που ανταλλάσσει με το στέλεχος της οργάνωσης Αθανάσιο Πατσαλή, στον οποίο λέει: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές». Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί ποτέ ο δρόμος». Και όπως γίνεται κατανοητό όπου «δρόμος» βλέπε την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου

Ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου περιγράφεται στις καταθέσεις των μαρτύρων ο Λαγός, ο οποίος προδίδεται από τη συμμετοχή του βουλευτικού του αυτοκινήτου στην επίθεση και βέβαια από τα σχετικά μηνύματα που έχει ανταλλάξει με πλήθος στελεχών της οργάνωσης. Τα μηνύματα αυτά, από τα οποία μόνο ένα μικρό μέρος έχει δει το φως της δημοσιότητας και στην πλειονότητά τους μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστα, φανερώνουν τον καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο, καθώς και τη φυσική παρουσία του Λαγούστην επίθεση. Φανερώνουν επίσης το πόσο διαδεδομένη στα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι η πρακτική της βίας των ταγμάτων εφόδου, γεγονός που για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει τον οργανωμένο χαρακτήρα των επιθέσεων. Φυσικά οι χρυσαυγίτες -όπως κάνουν και σε άλλες επιθέσεις- προσπαθούν να μπερδέψουν τη σειρά των μηνυμάτων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι καταγραμμένα σε ώρα UTC (3 ώρες διαφορά με την Ελλάδα). Αλλά, ανεξάρτητα από την ακριβή διαδοχή τους, από μόνα τους τα μηνύματα είναι απολύτως ενοχοποιητικά.

Ετσι λοιπόν στις 10/7/2013, την ημέρα δηλαδή της επίθεσης, πριν αυτή ξεκινήσει, ο Παναγιώτης Μπαμπάνης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ζητάει την άδεια του Λαγού για το τι να φορέσει. «Πειράζει να φορέσω καμιά βερμούδα για ξεκάρφωμα;», ρωτάει. «Οχι. Φόρα», του απαντάει ο Περιφερειάρχης του. Γιατί βέβαια στην ιεραρχική δομή της ναζιστικής οργάνωσης ο Λαγός είναι ο Περιφερειάρχης Πειραιά, ο ιεραρχικά ανώτερος δηλαδή των Πυρηναρχών της περιοχής του Πειραιά και υπεύθυνος για τη δράση όλων των τοπικών ταγμάτων εφόδου, ο οποίος αναφέρεται με τη σειρά του στον Αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο.



Ολόκληρο το αποκλειστικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια