Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντου των εισαγγελέων διαφθοράς και στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Αιφνιδιαστική έρευνα και στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε μετά από παραγγελία των εισαγγελέων διαφθοράς από κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες μετά το
"ντου" στα γραφεία της
εταιρίας "Mindwork Business Solution", με νόμιμο εκπρόσωπο την Σταυρούλα Νικολοπούλου - Σταυροπούλου, σειρά είχε το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να εντοπίσουν έγγραφα που σχετίζονται με τις διαφημιστικές δαπάνες του Κέντρου, ενώ δεν αποκλείεται η "βεντάλια" να επεκταθεί και σε άλλα αδικήματα. Στο πλαίσιο της εφόδου φέρεται να κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων, αλλά και αλληλογραφία, που αφορούν στην υπό έρευνα περίοδο 2011-2015, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ήδη πάντως, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των τότε μελών του ΔΣ και Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η έρευνα αφορά στο διεθνή διαγωνισμού που διενήργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για τουπο έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο»,στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβασηκατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Όμως -σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές- η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια