Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατρός και φαρμακοποιός σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

Μία 62χρονη γιατρός, ένας 39χρονος φαρμακοποιός και ο 38χρονος συνεργός τους συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδόσει παράνομες συνταγές εν αγνοία των ασφαλισμένων.
Η διερεύνηση τής υπόθεσης ξεκίνησα, όταν βρέθηκαν σε κάδο απορριμάτων στην Αλεξανδρούπολη κουτιά φαρμάκων, αξίας 8.222€, χωρίς την ταινία γνησιότητας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 38χρονος κατάφερε να υφαρπάξει τους αριθμούς ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, τους παρέδωσε στην 62χρονη γιατρό, η οποία συνταγογράφησε φάρμακα, με τις συνταγές να εκτελούνται από τον 39χρονο φαρμακοποιό.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, από τους παραπάνω αστυνομικούς και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια