Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στην παραγωγή κοκαΐνης

Το 2014 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την παραγωγή και την εξαγωγή κοκαΐνης σ' όλο τον κόσμο, αυτό γιατί η παραγωγή αυξήθηκε κατά 38%, και από
τους 746 τόνους έφτασε τους 943.
AdTech Ad
Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών βρίσκεται σε μια από τις πιο επικερδείς φάσεις τους, με τους χρήστες να αυξάνονται καθημερινά και τους εισαγωγείς από τις χώρες παραγωγής να ζητούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες.

  Εκτιμάται πως από το 1998 μέχρι το 2014 η παραγωγή και το εμπόριο ναρκωτικών βρισκόταν, συνεχώς, σε ανοδική πορεία.

  Παράλληλα, η στατιστική υπηρεσία Statista κατέγραψε τις χώρες που κατέχουν τα ηνία στην παραγωγή και το εμπόριο ναρκωτικών, με τη Κολομβία να επιστρέφει στις ένδοξες ημέρες που είχε γνωρίσει με τον πιο διάσημο βαρώνο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, εκθρονίζοντας το Περού από την πρώτη θέση.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται, ακόμη μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Βολιβία, που εισήλθε δυναμικά στον χώρο των ναρκωτικών τις τελευταίες δεκαετίες.

  Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές χώρες η χρήση κοκαΐνης μειώθηκε σημαντικά από το 2007 και το ποσοστό παραμένει σταθερό στο 1%, στις ηλικίες 15 έως 64 ετών.
Παράλληλα, η παγκόσμια έρευνα για τα Ναρκωτικά του 2015, έδειξε ότι οι χρήστες χωρίζουν την κοκαΐνη σε δυο είδη την "κανονική" και την ¨πολυτελή", με βασικό παράγοντα την καθαρότητά της.



ΠΗΓΗ: Independent
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια