Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως οι Ευρωπαίοι παγίδεψαν και πάλι την Ελλάδα στο προσφυγικό

Χρειάστηκε να περάσουν μήνες και μήνες για να διαπιστωθεί κάτι το οποίο έπρεπε και να προβλεφθεί και να προνοηθεί, ώστε η Ελλάδα να μην ξαναγίνει μια απέραντη χωματερή ανθρώπινων ψυχών.

Στις 20 Μαρτίου τέθηκε (:) σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή συμφωνία με την Τουρκία για τη διαχείριση του προσφυγικού, έχοντας μεταξύ άλλων ληφθεί πρόβλεψη για το relocation. Την μετατόπιση δηλαδή προσφύγων και μεταναστών που έκτοτε θα έμπαιναν στην χώρα μας εκ νέου πίσω στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία κάποια δεσμευτικά ρήτρα, ώστε ανεξαρτήτως σημείου εισόδου, το αίτημα για την χορήγηση ασύλου να μην υποβάλλεται στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία, η οποία είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως ασφαλής χώρα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχε αποφευχθεί η γάγγραινα του ασύλου και της χρονοβόρας εξέτασης τους από τους λιγοστούς χειριστές και τα νησιά δεν θα "κολυμπούσαν" μέχρι σήμερα μέσα σε προσφυγικούς ανομοιογενείς πληθυσμούς, καθώς στην περίπτωση και σε κάθε περίπτωση σύλληψης, θα ακολουθούνταν η διαδικασία της άμεσης επαναπροώθησης. Ευρωπαίοι και Τούρκοι διαπραγματευτές, απέφυγαν συνετά να θίξουν οποιαδήποτε τέτοια πτυχή ενός θέματος, για την οποία η ελληνική αντιπροσωπία δεν προέβλεψε να θέσει.  

Όμως, όπως εξηγούν στο bloko.gr έμπειροι αναλυτές, τα λάθη διπλωματίας και εθνικής ευθύνης  των Ελλήνων αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν τέλειωσαν εκεί. Τα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται με την άνευ όρων αποδοχή της έλευσης 200 αραβόφωνων "κομάντο" της europol, που όπως διατυμπανίστηκε πρώτα και κύρια από τους επικεφαλής της σε διάφορες χώρες της Εσπερίας, θα έρθουν να κάνουν ελέγχους για την αποκάλυψη των τζιχαντιστών που βρίσκονται μεταξύ των εκ νέου και ποικιλότροπα παγιδευμένων προσφύγων στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, που φάνηκαν παραδειγματικά κι εξωφρενικά ασυνεπείς, στην ανειλημμένη δέσμευση- υποχρέωση τους για ερχομό στην Ελλάδα περίπου 400 ειδικών πάνω στις διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου.

Γιατί όμως από τη μια δείχνουν τέτοιο ζήλο κι απ΄την άλλη τέτοια ραθυμία. Μπολιάζουν προπαγανδιστικά το υποσυνείδητο με την βεβαιότητα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τζιχαντιστές που επιδιώκουν να ματοκυλίσουν την Εσπερία, ούτως ώστε όταν η συμφωνία με την Τουρκία καταρρεύσει και ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με νέα φουρτουνιασμένα κύματα προσφύγων προς την Ελλάδα, να κλείσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα προς βορά σύνορα απ' ότι το έκαναν στην περίπτωση της Ειδομένης.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια