Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

Κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και συνελήφθησαν ένας 49χρονος ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης και
δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 58 και 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.

Πιο αναλυτικά, χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση - έρευνα στην παράνομη φαρμακαποθήκη, που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας 8.300 ευρώ περίπου, 3 συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας 15.250 ευρώ και συναλλαγματικές συνολικής αξίας 2.500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
.