Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Σκοτωμός» μεταξύ Νίκου Παππά και δημοσιογράφων του Alpha και του Star στη Νέα Υόρκη

Επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star σημειώθηκε περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης).

Οι δύο δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του Alpha και του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνελήφθησαν από Αμερικανούς αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) οι δύο δημοσιογράφοι «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ».

Κατά πληροφορίες πρόκειται για τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη (Alpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (Star), που εργάζονται ως ανταποκριτές των δύο τηλεοπτικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του» αναφέρεται επίσης στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ και προστίθεται: «Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει περίπου 20 δολάρια στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη που εργάζεται στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμμετέχει στην αποστολή στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την εκδοχή που διακινείται από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο δημοσιογράφι «κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα».

«Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία» καταλήγει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Συνεργάτες των δύο δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star διαψεύδουν ότι οι δύο ανταποκριτές ήταν μεταμφιεσμένοι και τονίζουν ότι οι δύο ρεπόρτερς απλώς βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο κ. Παππάς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι λένε ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου αναμένεται να καταλύσει και ο κ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Δευτέρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επισημαίνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Παππάς: «Τεράστια η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα»
«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.



Δημήτρης Σουλτογιάννης:Αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου στο Μανχάταν
Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτής του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαψεύδει τις πληροφορίες περί σύλληψής του έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη και χλευάζει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ότι παρακολουθούσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά φορώντας περούκα.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Δημήτρη Σουλτογιάννη όπως δημοσιεύθηκε στο star.gr:
«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

Στο ελληνικό twitter πάντως, το hashtag #perouka_gate είναι πρώτο trend...

Από την πλευρά του, ο ανταποκριτής του Alpha Θάνος Δημάδης σχολίασε τις πληροφορίες περί σύλληψής του κάνοντας retweet το τουίτ που ακολουθεί: 



protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια