Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aρχές Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για κατάθεση αιτήσεων μετεγγραφών φοιτητών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. 

Η επιλογή των φοιτητών που θα μετεγγραφούν θα γίνει με τα ίδια κριτήρια που έγινε και πέρυσι, ενώ και η διαδικασία των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών, για την οποία αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου στο υπουργείο Παιδείας, δεν μεταβάλλεται. 

Το σύστημα που εφαρμόζεται επιτρέπει σε υποψηφίους που πέτυχαν σε κάποιο τμήμα με χαμηλή βάση να εισαχθούν σε ομοειδές τμήμα με σημαντικά υψηλότερη, εφόσον βέβαια εμπίπτουν στις κατηγορίες δικαιούχων. Μάλιστα η διαφορά που παρατηρείται στις βάσεις εισαγωγής μεταξύ ομοειδών τμημάτων των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας για τους δικαιούχους έχει ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 5.000 μόρια. 

Πέρυσι είχαν κατατεθεί σχεδόν 10.000 αιτήσεις μετεγγραφής με 13.000 προτιμήσεις (μπορεί να δηλωθούν έως δύο τμήματα), εκ των οποίων οι 6.700 αφορούσαν τα ιδρύματα της Αθήνας και οι περισσότερες (2.166) το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

xronos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια