Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aλλος Αστυνομικός Διευθυντής Χίου για… παραίτηση;

Δεν εμπιστεύονται την Διοίκηση οι Βρονταδούσοι και εδώ είναι η ουσία του προβλήματος και φάνηκε και στην χθεσινή κινητοποίηση. Τους λένε ότι στο πρώτο… Hot spot (ας μιλάμε πάντα ελληνικά) του νησιού στο Μερσινίδι, θα γίνει μια ασφαλής υπαίθρια φυλακή, όπου θα κρατούνται οι παραβατικοί μετανάστες – πρόσφυγες.
Αν δεν γίνει έτσι θα παραιτηθώ, τους είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Αυγερινός, που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα τότε Προϊστάμενο του  Ανδρέα Δαμίρη. Αντε λοιπόν να δούμε ποιος θα μείνει. Το πιθανότερο βέβαια είναι ο Αυγερινός και τα υπόλοιπα Αστυνομικά στελέχη να πάνε από… διάτρηση στομάχου από το άγχος αλλά το Κουβέρνο χέστηκε με το συμπάθειο. Και το άγχος δεν θα είναι ότι θα φύγει από την Μερσινιδοφυλακή κάποιος παραβατικός. Από την ώρα που θα τους φυλάνε 50 Αστυνομικοί το κόβω δύσκολο να φύγει κάποιος, αλλά υπάρχει μια… λεπτομέρεια. Αυτοί οι 50 θα έρθουν ουρανοκατέβατοι; Όχι βέβαια, θα αφαιρεθούν από την ήδη υπάρχουσα κουτσουρεμένη Αστυνομική δύναμη, άρα θα φυλακίζουν έναν και απ’ έξω θα κλέβουν ανενόχλητοι δέκα.
Συνεπώς οι Βρονταδούσοι έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται κανέναν. Δυστυχώς υπάρχει μια πραγματικότητα, που αν δεν την αναγνωρίσουμε θα ρίχνουμε πατσιές στον αέρα ή άντε ο ένας στον άλλο και η ουσία θα μένει απείραχτη και το πρόβλημα θα μεγαλώνει.
Και η ουσία είναι ότι η χώρα μας και το νησί μας, για να μιλήσουμε για μας, βρέθηκε να αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα ενώ στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ότι πιο άχρηστο, ανεφέλετο και επικίνδυνο πέρασε ποτέ απ’ αυτόν τον τόπο.
Κατ’ αρχήν είναι ψεύτες, αρχίζουμε από εκεί. Ο αρχιψεύτης Πρωθυπουργός ήρθε στη ΒΙΑΛ να μας πεί ότι οι μετανάστες – πρόσφυγες θα μένουν εδώ το πολύ 72 ώρες, την ώρα που στις Βρυξέλλες υπέγραφε και το ξεφούρνισε προχθές ωραία - ωραία στους δικούς μας ο Μουζάλας, ότι όσοι εισέρχονται στα νησιά δεν θα το κουνάνε από εδώ, έως ότου εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους, δηλαδή… χαιρετίσματα και ιδού πως από 1000 άτομα χωρητικότητα η ΒΙΑΛ, ξεπεράσαμε τις 3.500 και πάμε για τις 4.000.
Εκτός από ψεύτες είναι και άχρηστοι εκεί που θέλουν, γιατί ακόμα εκκρεμεί απάντηση στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, που πήγαν τα 1.200.000 ευρώ της ΒΙΑΛ, την ώρα που την αγγαρεία την έβγαλε ο Στρατός και την υποδομή την δώρισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Ετσι λοιπόν από την αρχή του προβλήματος, δεν έκαναν ακόμα το βασικότερο όλων, δεν όρισαν Συντονιστή στην ΒΙΑΛ. Υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει τίποτα σωστά όταν έχεις αμολήσει 3.500 ανθρώπους σε ένα νησί και δεν υπάρχει έστω, στην υποτιθέμενη κλειστή δομή σου στην ΒΙΑΛ, ένας να κάνει κουμάντο; Ποιός κάνει σήμερα; Ο κανένας, ο κάθε ένας και οι… ΜΚΟ.
Εχουμε συνειδητοποιήσει τι γίνεται σήμερα; Ας το θέσουμε αλλιώς; Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η μεγαλύτερη, η δυναμικότερη, η πολυπληθέστερη «βιομηχανική μονάδα» στο νησί μας. Ο Νηρέας, η… ΕΜΧ;  Λάθος, η… ΒΙΑΛ είναι. Στη «βιομηχανία» αυτή εργάζονται πάνω από 300 άτομα άμεσα και άλλα τόσα περιφερειακά, άρα μιλάμε για μεγάλες για τα δεδομένα του νησιού… μπίζνες (για να συνεχίσουμε να μιλάμε ελληνικά).
Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η πραγματικότητα, απομένει να δούμε στον σωστό προσανατολισμό. Μέχρι σήμερα οι σφαλιάρες πέφτουν ή στον αέρα ή τις δίνουμε μεταξύ μας, οι σφαλιάρες πρέπει να πέσουν στην κυβέρνηση. Το ξαναγράφουμε γιατί τα γραπτά… μένουν.
Πρώτα θα φύγουν αυτοί οι άχρηστοι απ’ την Κυβέρνηση και μετά θα δρομολογηθεί, αν προλάβουμε, λύση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.
 
Υ.Γ Το σφαλιάρες είναι συμβολικό. Εκείνοι έριχναν πραγματικές σφαλιάρες, αυγά και ζαρζαβατικά ακόμα και στη Χίο, ματαιώνοντας ακόμα και παρουσία Βουλευτών στις παρελάσεις.
 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε χθες στο σάιτ alithia.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια