Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 7 άτομα για κλοπή πετρελαίου του Στρατού


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να παραπεμφθούν επτά άτομα, με την κατηγορία ότι έκλεβαν από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού χιλιάδες λίτρα πετρελαίου, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν λαθραία στην αγορά.

Ανάμεσα σ' αυτούς είναι ένας αρχιλοχίας του Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες.
Όπως περιγράφεται στην πρόταση η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου ανέρχονται σε 294.762 λίτρα και προέρχονται από αγωγούς που βρίσκονται σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπως Νεοχωρούδα, Γέφυρα, Χαλκηδόνα και Λητή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στρατού, η αξία του πετρελαίου που εκλάπη προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ, ενώ από τη λαθραία διακίνηση οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο αποτιμώνται σε 166.729 ευρώ.

Στην πρόταση του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος περιγράφει συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπής και επτά απόπειρες, στο διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014.
Πρόσωπο "κλειδί" στην υπόθεση, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ήταν ο κατηγορούμενος αρχιλοχίας που το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε στην 3η ΔΑΚΑ η οποία εδρεύει στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης.

Η ΔΑΚΑ είναι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των αγωγών πετρελαίου του Στρατού και των φρεατίων τους. «Γνώριζε τις ακριβείς τοποθεσίες των φρεατίων που βρίσκονται εντός αγροκτημάτων και τον τρόπο άντλησης του πετρελαίου με ασφαλή μέθοδο, ελέγχοντας τα μανόμετρα των αγωγών που βρίσκονται εντός της μονάδας όπου και υπηρετούσε" αναφέρεται στο έγγραφο.

Σημειώνεται ότι και τα 7 άτομα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισαγγελέα αρνούνται τις εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια