Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις 7 μελών των ιταλικών... Πυρήνων της Φωτιάς

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σήμερα το πρωί στη σύλληψη επτά μελών της Federazione Anarchica informale (FAI, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία). Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για
σύμπραξη με στόχο την τρομοκρατική δράση και η έρευνα συντονίζεται από την εισαγγελία του Τορίνο.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι έχουν άμεση σχέση με την τοποθέτηση και ενεργοποίηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών: στο Τορίνο, στις 5 Μαρτίου του 2007, και σε κέντρο εκπαίδευσης των καραμπινιέρων, στο Φοσάνο, στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο, στις 2 Ιουνίου 2006.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, η Fai «εμπνέεται από κείμενα και την δράση ελληνικών και βασκικών πυρήνων». Στο παρελθόν χρησιμοποίησε το όνομα Federazione Anarchica informale- Cellule di Fuoco ('Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Πυρήνες της Φωτιάς) αλλά και Nucleo Olga (Πυρήνας Όλγα) -- αναφορά στην Όλγα Οικονομίδου, που έχει συλληφθεί στην Ελλάδα.
Το 2012 η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον τραυματισμό στη Γένοβα του Ρομπέρτο Αντινόλφι, ιθύνοντα της ιταλικής εταιρίας Ανσάλντο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο κύριος πυρήνας της Fai δημιουργήθηκε στο Τορίνο και ευθύνεται για σειρά εκρήξεων αυτοσχέδιων μηχανισμών σε γραφεία της ιταλικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια