Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο βίντεο ακούγεται η σύζυγος του Σκοτ να φωνάζει στους αστυνομικούς ότι ο 43χρονος δεν οπλοφορεί.

Τη σκηνή της αντιπαράθεσης και της δολοφονίας του Κηθ Λαμόντ Σκοτ από αστυνομικούς, που ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν οι αιματηρές ταραχές στην πόλη
Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα κατέγραψε η σύζυγος του με το κινητό της και έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του NBC και των New York Times.
Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στο 43χρονο Σκοτ «να πετάξει το όπλο του» και η σύζυγός του να τους φωνάζει ότι δεν οπλοφορεί.


Ο Σκοτ σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών που νόμιζαν ότι επρόκειτο για ύποπτο από άλλο περιστατικό. Μέχρι τώρα η αστυνομία  έχει αρνηθεί να δώσει το δικό της βίντεο στη δημοσιότητα.
Ο θάνατος του Σκοτ πυροδότησε ημέρες ταραχών στην πόλη, στη διάρκεια των οποίων ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα. Το βίντεο δεν δείχνει την δολοφονία του Σκοτ ούτε εάν έφερε πράγματι όπλο ή όχι. Η οικογένεια του ωστόσο επιμένει ότι ήταν άοπλος.
«Μην τον πυροβολείτε, μην τον πυροβολείται, δεν έχει όπλο» ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει η σύζυγος του θύματος, ενώ οι αστυνομικοί φωνάζουν στον Σκοτ: «Πέτα το όπλο σου».
Αμέσως μετά ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί και οι αστυνομικοί να στέκονται γύρω από το πτώμα.
«Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει» τους φωνάζει η Ρακέγια Σκοτ. «Το καλό που σας θέλω να είναι ζωντανός». 
Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, η αστυνομία υποστήριξε ότι φωτογραφία από βίντεο δείχνει ένα όπλο δίπλα στη σορό του θύματος.
Ωστόσο ούτε εκείνη η φωτογραφία, ούτε το βίντεο της Ρακέγια μπορούν να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς συνέβη, αν και στο βίντεο της οικογένειας Σκοτ, που περιλαμβάνει και εικόνες πριν, κατά την διάρκεια και μετά τους πυροβολισμούς, δεν φαίνεται πουθενά όπλο.
Δυο από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο φαίνονται στο βίντεο της κ.Σκοτ να μαζεύουν δυο απροσδιόριστα μαύρα αντικείμενα από το έδαφος. Ωστόσο μπερδεύοντας κι άλλο την κατάσταση, αυτά τα αντικείμενα φαίνεται να είναι σε διαφορετικό σημείο από το όπλο που διακρίνεται στην φωτογραφία της αστυνομίας.
Ο κόσμος που διαδηλώνει από την Τρίτη ζητά μετ'επιτάσεις «να δοθούν στη δημοσιότητα τα βίντεο» της αστυνομίας, πράγμα που μέχρι τώρα αρνούνται να κάνουν οι αρχές. Εδειξαν βέβαια το οπτικό υλικό στην οικογένεια του Σκοτ, αλλά όπως είπε ο δικηγόρος της, τώρα έχουν προκύψει στους συγγενείς «περισσότερα ερωτήματα απ'ότι απαντήσεις».



efsyn.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια