Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα 36 χρόνια του Χούβερ στο FBI


Αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο μακροβιότερος διευθυντής όχι μόνο του FBI αλλά όλων τα κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα για τα πάντα.

 Ο επαγγελματικός και όχι μόνο βίος του αποτέλεσε λόγο για βιβλία και ντοκιμαντέρ.Έγινε ακόμη και ταινία, ενώ... συμμετέχει σε πολλά φιλμ.

 Ο Τζον Έντγκαρ Χούβερ γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον και λάτρευε την γερμανικής καταγωγής μητέρα του. Ήταν τραυλός αλλά τελικά κατάφερε να βελτιώσει την ομιλία του μετά από πολλά παθήματα.  Οι απόψεις του συντηρητικές. Ενώ βρισκόταν ακόμη στο σχολείο. είχε ταχθεί εναντίον του δικαιώματος του εκλέγειν για τις γυναίκες αλλά και εναντίον της κατάργησης της θανατικής ποινής.

 Πήρε πτυχίο στα νομικά και σύντομα έπιασε δουλειά σε γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης όπου έδειξε από νωρίς τα διαπιστευτήριά του. Η εμμονή που είχε με τις παρακολουθήσεις ατόμων που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ''ομαλότητα''  στη χώρα φάνηκε από νωρίς.

 Στο στόχαστρό του βρέθηκαν και οι γκάνγκστερ. Βλέποντας πως οι τοπικές αρχές στις μεσοδυτικές πολιτείες δεν έκαναν και πολλά για να συλλάβουν τους ληστές τραπεζών, οι οποίοι έχαιραν θετικής αντιμετώπισης από τις τοπικές κοινωνίες, και μετά από πιέσεις τραπεζικών, κατάφερε οι ληστείες να αναγνωριστούν ως ομοσπονδιακά αδικήματα. Οι συλλήψεις και οι φωτογραφίες του Χούβερ με τους κακοποιούς ανέβασαν στα ύψη τη δημοφιλία του.

 Οι κομμουνιστές βρίσκονταν μόνιμα στο στόχαστρό του. Το FBI  επί των ημερών του πραγματοποίησε εκατοντάδες συλλήψεις, διώξεις και παρακολουθήσεις ανδρών και γυναικών. Μεγάλη ήταν η κόντρα που είχε με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ καθώς τον θεωρούσε ταραξία και ανήθικο.


 'Ηταν επικεφαλής του FBI επί 36 χρόνια και 306 ημέρες. Σε πολλά αφηγήματα γίνεται λόγος για τις ''σχέσεις'' του με τον υποδιευθυντή και στενό συνεργάτη Κλάιντ Τόλσον. Γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός πως φορούσε γυναικεία φορέματα αλλά στη συλλογή ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου και γυμνών φωτογραφιών διασήμων.

 Απεβίωσε στις 2 Μαϊου του 1972 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 77 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια