Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έβρος: Η 30 Μ/Κ ΤΑΞ σπέρνει τον πανικό σε "εχθρικά" άρματα - ΦΩΤΟ

"Εχθρικά" άρματα εμφανίστηκαν στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα! Άμεσα κινητοποιήθηκε το σύνολο των αντιαρματικών όπλων της ταξιαρχίας και ορισμένα τα κατέστρεψε ενώ τα υπόλοιπα τράπηκαν σε φυγή! 

Όχι, δεν έκαναν εισβολή οι Τούρκοι στον Έβρο. Πρόκειται βέβαια για σενάριο άσκησης που έγινε στην Περιοχή Ευθύνης της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Έβρο, από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας προσομοιώθηκε η εχθρική παρουσία από Ουλαμό αρμάτων προκειμένου να εκπαιδευτούν τόσο οι χειριστές των αντιαρματικών όπλων όσο και τα πληρώματα των αρμάτων. Τα αποτελέσματα αναλύονται και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι άκρως ενδιαφέροντα. 

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Κατά την διάρκειά της εκτελέσθηκε σενάριο διπλής ενεργείας από Συγκρότημα Μηχανοκινήτου Λόχου, Ουλαμού Μέσων Αρμάτων και με την ενεργοποίηση του συνόλου των Αντιαρματικών Όπλων της Ταξιαρχίας.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι διαδικασίες και οι αποστολές των ομάδων καταστροφής αρμάτων και αντιμετωπίσθηκαν επί ρεαλιστικής βάσεως βάσεως επεισόδια αντιμετώπισης εχθρικής αρματικής επίθεσης.







































onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια