Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα 300.000.000 ευρώ ποιοι θα τα πληρώσουν; Οι γιατροί, οι δικαστικοί ή οι ... ένστολοι;

Όσο προσεγγίζει ο καιρός για την έναρξη της διαδικασίας διαμόρφωσης των ειδικών μισθολογίων, τόσο και τα ... δοξαστικά σενάρια αυξάνονται. Κάποια όμως από αυτά, κινούνται
μέσα σε ορθολογιστικό πλαίσιο ψυχρών υπολογισμών.

Σύμφωνα με έμπειρους στα οικονομικά αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στο bloko.gr, είναι δεδομένο ότι στο τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλεψη μείωσης των ειδικών μισθολογίων κατά 120.000.000 ευρώ το 2017 και άλλα 180.000.000 ευρώ το 2018.

Ως πρώτο συνθετικό του προβλήματος δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι από πουθενά δεν προκύπτει αντισταθμιστικά κάποιο ισοδύναμο, παρά τους κατά καιρούς επικοινωνιακούς λεονταρισμούς αλλά επιπέδου πομφόλυγας Καμμένου. Όπως όμως κατανοούν και αντιλαμβάνονται συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τις προθέσεις του ΥΕΘΑ, αποκωδικοποιώντας από όλα όσα μέχρι σήμερα έχει πει, διακρίνεται μια προσπάθεια του να εξαιρέσει τους στρατιωτικούς από την εναπόθεση τους στο κρεβάτι του Προκρούστη. Ως εκ τούτου, αποκτά ιδιαίτερη αξία όσα είπε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο κ. Κουρουμπλής στον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, ότι όσα ισχύσουν στο στρατό τα ίδια θα γίνουν και για τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας.

Οι ίδιοι αξιωματικοί, αναλύοντας πλέον το θολό περιβάλλον των ειδικών μισθολογίων, αποφαίνονται ότι δύσκολα η κυβέρνηση θα κόψει περαιτέρω τους μισθούς από γιατρούς και δικαστικούς. Οπότε όλο το επαχθές βάρος των μειώσεων θα επιμεριστεί μεταξύ των ένστολων και αν αφαιρεθούν οι στρατιωτικοί, θα το σηκώσουν συνεπώς ως αγόγγυστα υποζύγια αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί!

Σε μια τέτοια περίπτωση οι μισθολογικές μειώσεις κατά μέσο όρο θα κυμανθούν μεσοσταθμικά από 150 έως 200 ευρώ, ενώ στους ανώτερους βαθμούς θα είναι μεγαλύτερες. Θυμηθείτε το προ ημερών ρεπορτάζ του bloko.gr με τίτλο, "Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει δοκιμαστικές "ασκήσεις" νέου μισθολογίου; Με ποιες εφαρμογές και πάνω σε ποιο μοντέλο;", όπου μεταξύ άλλων γράφαμε τα εξής: Το ερώτημα που ανακύπτει ως εκ τούτου είναι, αν η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το νέο μισθολόγιο και αν όπως περιγράφεται από στελέχη που συμμετείχαν προκύπτουν μειώσεις μέχρι και 150 ευρώ για τους αστυφύλακες, ή έγινε μια προπαρασκευαστική δοκιμή με ένα τυχαίο οικονομικό μοντέλο μισθοδοσίας,
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια