Παραολυμπιακοί 2016: “Ασημένιος” ο Πολυχρονίδης

Το 13ο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο Ρίο είναι γεγονός.Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό BC3 μετά την ήττα 8-1 από τον Κορέατη Χο Βον Γεόνγκ. Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο του Πολυχρονίδη σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν δεύτερος το 2008 στο Πεκίνο στα ατομικά BC3, πρώτος το 2012 στο Λονδίνο στα ζευγάρια BC3, τρίτος πριν από λίγες ημέρες επίσης στα ζευγάρια BC3 και τώρα δεύτερος στο ατομικό.
Ο πρωταθλητής του μπότσια, που μαζί με τον Σάκη Κωνσταντινίδη στον στίβο είναι οι μοναδικοί Έλληνες αθλητές που έχουν κατακτήσει δύο μετάλλια στην Βραζιλία, έχασε τις τρεις πρώτες περιόδους με 1-0, 2-0 και 5-0 αντίστοιχα, ενώ κατέκτησε την τέταρτη και τελευταία με 1-0.
Την πέμπτη θέση στην σφαιροβολία κατηγορίας F33 κατέλαβε η Ανθή Λιάγκου. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στην Ντόχα, είχε καλύτερη βολή 4 μέτρα 69 εκατοστά που όμως δεν της έδωσε το δικαίωμα να μπει μέσα στα μετάλλια. Η Λιάγκου, η οποία να θυμίσουμε ότι είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην δισκοβολία της ίδιας κατηγορίας, είχε άλλες δύο έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 4.47μ. και 4.28μ.

antenna.gr