Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΘ: Από την Αθήνα 20 διμοιρίες ΜΑΤ και 50 άνδρες της ΔΙΑΣ

Περίπου 3.000 - 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός το τριήμερο από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί στο
περιθώριο των εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Στόχος και φέτος να γίνουν χωρίς παρατράγουδα οι διαδηλώσεις και να εξελιχθούν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Οι συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι διαρκείς και σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν καταλήξει στο βασικό επιχειρησιακό σχέδιο που θα ακολουθηθεί, ωστόσο οι τελευταίες «πινελιές» αναμένεται να έχουν μπει ως την Τετάρτη που θα αναχωρήσουν σταδιακά και οι πρώτοι αστυνομικοί από την Αθήνα για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φύγουν τουλάχιστον 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και περίπου 50 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ για τη Θεσσαλονίκη θα «ταξιδέψουν» δυο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν, όπως λένε, όλα τα πιθανά σενάρια βάση των οποίων διαμορφώνεται ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας σημειώνοντας ότι δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε μια πόλη όπου πρόσφατα υπήρξαν αντιδράσεις από άτομα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου λόγω της εκκένωσης κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη και συνεχίστηκαν ακόμη και στην Αθήνα με «χτυπήματα» σε εκκλησίες ακόμα και στον χώρο όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. Και παράλληλα σε μια χρονική περίοδο που είναι συχνές οι επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων στη περιοχή των Εξαρχείων.
Τον «χορό» των κινητοποιήσεων θα ανοίξουν με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στις 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου (πλατεία Δικαστηρίων) στη Θεσσαλονίκη οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας ενώ το κεντρικό συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου.



ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια