Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικάστηκε για...19η φορά για κλοπές ενώ εκκρεμούν άλλες 25 δικογραφίες σε βάρος του!

Μία ακόμη καταδίκη για διακεκριμένες κλοπές, πρόσθεσε στο «ενεργητικό» του 35χρονος που προχθές κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. 


Ο 35χρονος έχει ήδη καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα άλλες 18 φορές, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του ακόμη 25 δικογραφίες για κλοπές! 
Eιδικότερα το δικαστήριο, έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Χρυσής Χρυσοχού και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, ωστόσο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη κλοπή και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος κατηγορούνταν και για οπλοφορία καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα κοπίδι (φαλτσέτα) συνολικού μήκους 17 εκατοστών και μήκους λάμας 5 εκατοστών, κατηγορία για την οποία το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου.
Η σύλληψη του 35χρονου έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και κατά την προσαγωγή του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχεθήκαν το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ καθώς και ένα κοπίδι (φαλτσέτα) με λάμα μήκους 5 εκατοστών.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση της αστυνομίας, αλλά και τα όσα ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε πει απολογούμενος, η κλοπή έγινε στις 6 παρά 20 το απόγευμα στις 4 Δεκεμβρίου 2013 όταν μαζί με τον ανήλικο γιο του μπήκαν σε κατάστημα φωτιστικών επί της οδού Καναδά και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης βρισκόταν στην τουαλέτα, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, μέρος των οποίων (τα 90 ευρώ) βρέθηκαν στην κατοχή του κατά την σύλληψη του.
Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 35χρονος είχε ισχυριστεί πως πήγε στο κατάστημα για να αγοράσει συγκεκριμένα πράγματα και προτού ολοκληρώσει τις αγορές του, είδε τον ανήλικο γιο του να κρατάει τα χρήματα και να επιχειρεί να τραπεί σε φυγή!
Ο 35χρονος μάλιστα πατέρας είχε εμφανιστεί … προβληματισμένος στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, για την ενέργεια αυτή του γιου του!
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 35χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

rodiaki.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια