Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτοκριτική και το "mea culpa" των Ομοσπονδιών για την ματαίωση της πορείας στη ΔΕΘ, Κείμενο κριτικής αστυνομικού

Το αυγουστιατικο "προσκλητήριο" της Ομοσπονδίας-Π.Ο.ΑΣ.Υ. μόνο έναν πρόλογο μπορεί ναχει , να ειπωθεί "mea culpa" απο το προεδρείο της και δημόσια συγνώμη για την ματαίωση της πορείας των ένστολων στην Θεσσαλονίκη ( 4-9-2015 ).

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης και ενδυνάμωσης του συνδικαλισμού ,ποιοί και γιατί θέλουν τον αστυνομικό συνδικαλισμό να λειτουργεί με "καλούπια " δράσεων είναι άλλης ώρας χρέος μας να αναζητηθεί.

Ας πάρουμε τα γεγονότα απο την αρχή, έχοντάς νωπή την εντολή του συνεδρίου του καλοκαιριού του 2015,η Ομοσπονδία έχει την δύναμη να ανοίξει νέους συνδικαλιστικούς δρόμους και να εμπνεύσει ιδίως τους νέους συναδέλφους για συμμετοχή.
Με κάποια αρχικά βήματα εκφράζεται ελπίδα δημιουργικού και "φρέσκου" συνδικαλισμού αλλά ξαφνικά εκεί που όλοι περίμεναν αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, διαπιστώνεται μια στασιμότητα άνευ προηγουμένου.
Αντιγράφονται συνδικαλιστικές δράσεις του παρελθόντος που λες και αλλάζουν μόνο οι ημερομηνίες και τα ονόματα και εμφανίζονται νέες μορφές συνδικαλισμού ,ο διαπιστωτικός και ο "ακαδημαϊκός" συνδικαλισμός !

Ας μην κάνουμε καμία αναφορά για την έλλειψη δημόσιου λόγου και θέσεων της Ομοσπονδίας στα ΜΜΕ της χώρας.
Με ανοικτά τεράστια προβλήματα, το προσφυγικό,το μισθολογικό, το ασφαλιστικό, την αναδιάρθρωση ,τη μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ,την έλλειψη προσωπικού ,την ασυδοσία των τραπεζών και την μη ρύθμιση των δανείων, το Προεδρείο της ομοσπονδίας επιλέγει τον αυτόματο πιλότο! 
Γίνεται η επιλογή εκείνης της ασφαλής πορείας που δεν έχει καμία σύγκρουση με φυσική και πολιτική ηγεσία την ώρα που κρίνονται τα πάντα !

Αντί ο Σεπτέμβριος του 2015 να βρεί τους αστυνομικούς όλης της χώρας μετά απο έκτακτες γενικές συνελεύσεις ανα νομό στο δρόμο και σε καινοτόμες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κορύφωση μία μεγάλη πορεία ένστολων στα εγκαίνια της ΔΕΘ,που να φέρνει εποχή Κυριαζιδη(θυμίζουμε ότι υπήρχε χρονιά που η πορεία δεν χωρούσε στην οδό Εγνατία απο την μία άκρη της στην άλλη-αποσταση πολλών χιλιομέτρων με μεγάλη πυκνότητα συναδέλφων),επιλέγεται η ματαίωση της για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες θέλουν δεν θέλουν μερικοί συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και οι δυσμενείς επιπτώσεις της αναποφασιστικότητας σας έχουν και δυσάρεστα αποτελέσματα και θα έρθει η ώρα που θα συζητηθούν ,αλλά δεν είναι αυτή η ώρα,δεν είναι ώρα δισταγμού και αναβολής, όπως δεν είναι ώρα στοχοποίησης της διαφορετικότητας.

Είναι ώρα σύγκρουσης και ώρα του παρεμβατικού συνδικαλισμού και ώρα αγώνα πεζοδρομίου
και χρειάζεται η εκπομπή ισχυρού μηνύματος αντίστασης πρός το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Είναι ώρα που δέχεται άλλη μία φορά μετωπική και άδικη επίθεση ο στενός πυρήνας προγραμματισμού ζωής του ένστολου και της οικογένειας του, με το νέο μισθολόγιο και το πάγωμα των μισθόλογικών προαγωγών.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ "ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ " ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
Ως επίλογος παρουσιάζεται η δική σας ανακοίνωση για έναν αγώνα που δεν δόθηκε ποτέ.


κείμενο του Πασχάλη Ευθυμιάδη
συνδικαλιστή Θεσσαλονίκης
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια