Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο Ρομά κι ένας ... υπαξιωματικός του Π.Ν. πιάστηκαν ως ύποπτοι διάπραξης ληστειών σε σπίτια, Αφήστε τις ΟΠΚΕ ν' "ανασάνουν"

Το θέμα με τις στατικές ΟΠΚΕ που διατίθενται κατά κανόνα στην φύλαξη πολιτικών στόχων, το έχουμε θίξει κατ' επανάληψη. Όπως επίσης και την αναγκαιότητα της παρουσίας τους, καθώς όπου εμφανίζονται υπάρχει σχεδόν αυτόματη ανακοπή κάθε είδους εγκληματικής δραστηριότητας. Από την πιο εξειδικευμένη μέχρι την πιο "αφηρημένη" μορφή της.

Την θεωρία αυτή έρχεται να ενισχύσει η δράση των δύο ΟΠΚΕ στην περιοχή της δυτικής, που ευτυχώς εξαιτίας των δεσμεύσεων Τόσκα και μετά τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με το δήμο Φυλής. Των μόνων από το σύνολο των ομάδων που λειτουργούν ως ΟΠΚΕ!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr πριν από λίγες ημέρες, πιάστηκαν μετά από σήμα του κέντρου για τρεις εύσωμους δράστες που έκαναν απόπειρα εισβολής σε σπίτι στα Ανω Λιόσια αλλά τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης και τράπηκαν σε φυγή, εντοπίστηκαν από την ΟΠΚΕ της περιοχής, ενώ εξακολουθούσαν να κινούνται στους γύρω δρόμους και κατεύθυνση προς Ζεφύρι, με την εντύπωση που αποκόμισαν οι αστυνομικοί, να είναι πως αναζητούσαν τον επόμενο στόχο.

Στο σήμα των αστυνομικών υπάκουσαν και όπως προέκυψε, στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, που προσομοίζαν στα χαρακτηριστικά που δόθηκαν στο μεταξύ από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο λίγο νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δύο Ρομά και η έκπληξη προήλθε από την παρουσία του τρίτου άνδρα ο οποίος όταν βγήκε από το αμάξι δήλωσε την ιδιότητα του (υπαξιωματικός του Πολεμικου Ναυτικού) και λέγοντας στους αστυνομικούς πως είναι συνάδελφος τους, για να πετύχει προφανώς ευμενή μεταχείριση. 

Η μοίρα τους "σφραγίστηκε" όταν κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν κουκούλες (full face) γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία στο αυτοκίνητο. Αμέσως μετά την ανακάλυψη οι ύπ[οπτοι αποπειράθηκαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο έδαφος με φορεμένες τις χειροπέδες και έγινε προσαγωγή τους στο τμήμα.

Εκεί ακολούθησε διεξοδικός έλεςγχος στο αυτοκίνητο και βρέθηκε και ένα όπλο κρότου λάμψης.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια