Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζάχαρη ή Τσιγάρο: ποιο είναι το πιο επικίνδυνο για την υγεία μας;



Είναι γνωστό πως στο Δυτικό Κόσμο καταναλώνουμε πολύ περισσότερη ζάχαρη απ’ όση χρειάζεται και "αντέχει” ο οργανισμός μας. Κι αν σκέφτεστε πως πρέπει να την περιορίσετε, διαβάστε τι πιστεύουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ο καπνός και η ζάχαρη έχουν πολλά κοινά στοιχεία όταν έχει να κάνει με την εθιστική τους δύναμη. Με βάση τα ευρήματα έρευνας για την κατανάλωση ζάχαρης με τον τίτλο Sugar Consumption at a Crossroads, η ζάχαρη επηρεάζει με πολλούς αρνητικούς τρόπους το σώμα. Αυτή η αρνητική της επίδραση συμπεριλαμβάνει την παχυσαρκία και προβλήματα υγείας. Και παρότι το γνωρίζουμε αυτό, αποδεικνύεται πως είναι πολύ δύσκολο να μειώσουμε μόνοι μας την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνουμε καθημερινά.

Για να βρούμε το λόγο γι’ αυτό, ας επιστρέψουμε στην εθιστική της δύναμη. Γι’ αυτό και όσο κι αν δημοσιοποιούνται οι αρνητικές της συνέπειες, οι καταναλωτές δεν επηρεάζονται. Όπως ακριβώς και το τσιγάρο, που παρότι γνωρίζουμε τις σοβαρές επιπτώσεις του για την υγεία, δεν αποφασίζουμε να το κόψουμε.

Ζάχαρη vs τσιγάρο

Για το τσιγάρο έχουν γίνει πολλές έρευνες που αποδεικνύουν πως σχετίζεται άμεσα με τον καρκίνο του πνεύμονα σε ανθρώπους που καπνίζουν. Και παρότι πιστεύεται πως η ζάχαρη συμβάλει στην εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε ασθενείς, δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να αποδειχτεί εάν είναι η βασική του αιτία. 




Πηγή: pronews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια