Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολιτικό άσυλο ζήτησε ο Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος

Πολιτικό άσυλο στη Βραζιλία ζήτησε ο ασημένιος μαραθωνοδρόμος του Ρίο, Φειζά Λιλέσα, ο οποίος κατά τη διάρκεια του τερματισμού του διαμαρτυρήθηκε με μια
χειρονομία για τους διωγμούς των Ορόμο της μεγαλύτερης ενιαίας εθνότητας, στην χώρα του στην οποία ανήκει και ο ίδιος.

Ο Λιλέσα διέσχισε δεύτερος τη γραμμή του τερματισμού στο μαραθώνιο με τα χέρια σταυρωμένα πάνω από το κεφάλι του.

«Ήταν μια διαμαρτυρία, γιατί είμαι Ορόμο και Αιθιοπίας. Είμαστε σε διωγμό από την κυβέρνηση. Μας σκοτώνουν και μας φυλακίζουν, είμαστε ύποπτοι από το απλό γεγονός της ύπαρξης μας σαν Ορόμο. Έχω συγγενείς κρατούμενους και θα διαμαρτύρομαι για το λαό μου όπου κι αν πηγαίνω,» ανέφερε.

Παράλληλα εξέφρασε φόβους ακόμα και για τη ζωή του. «Αν γυρίσω πίσω, ξέρω ότι θα μπορούσαν να με φυλακίσουν ή ακόμα και να με σκοτώσουν, είναι κάτι που έχω συζητήσει με την οικογένειά μου,» τόνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βραζιλίας, «O Globo», ο Λιλέσα, απηύθυνε το αίτημά του στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, ενώ ως τελικός του στόχος αναφέρονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη φέρεται να έχει εξασφαλίσει την άδεια για παραμονή περισσότερη των 70 ημερών στην Βραζιλία και συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για άσυλο στο Αμερικανικό Προξενείο.



presspublica.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια